Test: HP Spectre x2

Bærbare d.  19. oktober. 2016, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 24262 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 8999,00
Produkt udlånt af: Hewlett-Packard
DK distributør: n/a

Test

I min test og vurdering af Spectre x2 har jeg testet både som tablet og bærbar og i øvrigt skiftet lidt mellem de to måder at bruge maskinen på.

I en verden hvor de fleste tablets i dag er 7"-10", er Spectre x2 lige en kende større, men på trods af dette synes jeg faktisk ikke, at den bliver for stor at bruge som tablet. Det hjælper selvfølgelig også på sagen, at tastaturet kan tages af, hvilket ikke er tilfældet med hybrid-maskiner som f.eks. en Lenovo Yoga, som også prøver at være to ting på en gang. 

Windows 10 bliver nok aldrig mit foretrukne styresystem til tablets, men når det er sagt, så kommer vi ikke uden om det, hvis man på samme enhed vil have den fulde desktop-oplevelse. Og når man klikker tastaturet på, og folder foden ud, er det faktisk det, man får - eller i hvert fald noget der ligner. For selv om man kan nogenlunde det samme som på en "rigtig" bærbar computer, glemte jeg aldrig, at det ikke er det. Arbejdsstilling, justeringsmuligheder og tastatur er simpelthen bare bedre på enhver mellemklassebærbar. Det samme kan man til dels sige om ydelsen, for selv om den faktisk klarer det ganske glimrende, fornemmer man godt af og til, at kræfterne ikke helt er at sammenligne med processorer i den lidt højere og mindre strømbesparende klasse.  



Tastaturet er lækkert udført og relativt stabilt, da det er stabiliseret med metal. Det er dog ikke så stift, at det ikke flekser lidt, når det er vinklet og dermed hænger ud i den fri luft. Under testen følte jeg det af og til lidt begrænsende, at skærmen hviler på en fod frem for at blive holdt fast på tastaturet af et hængsel, da det gjorde det lidt akavet at sidde med den i skødet. 

Et lille irritationsmoment, som jeg også lige vil nævne, er manglen på almindelige USB-porte, der gør det noget akavet at skulle tilslutte en mus, hvis man foretrækker at anvende en. Normalt bruger jeg en trådløs mus med en lille nano-modtager, men da den som alle andre mus i dag er til en almindelig USB-port, måtte jeg have adapteren hængende ud af siden, hvis jeg ville bruge den. Udover det er det lækkert med USB-C portene, da de begge fungerer som indgang til strøm og kan vendes begge veje, hvilket giver lidt mere fleksibilitet, når strømmen skal sluttes til. 

Når det er sagt, så er det virkelig lækkert at have den fleksibilitet, som man får med et produkt som dette. Den er super let at have med rundt samt skifte mellem tablet og desktop mode, og så længe man ikke skal arbejde i timevis, så er kritikpunkterne fra før klart til at leve med. 

I alt har Spectre x2 fire indbyggede højttalere, to i selve tabletten og to i tastaturet. De er udviklet i samarbejde med Bang & Olufsen, hvilket ikke helt fornægter sig, da lydkvaliteten faktisk er ganske tilforladelig. Særligt, når man justerer lidt i lydindstillingerne, leveres en klar diskant og mellemtone, men af gode grunde er den maksimale lydstyrke og bassen begrænset.   

 

Benchmark programmer 

  • 3DMark 06
  • 3DMark 11
  • 3DMark 13
  • Cinebench 11,5
  • PC Mark 8 v2
  • SuperPI
 
Testmaskinen består af: 
 
HP Spectre x2
CPU: Intel® Core™ M3-6Y30 0.9GHz / 2.2GHz (Base / Turbo) (Skylake)
Grafikkort: Intel® HD Graphics 515
RAM: 4GB DDR3
SSD: Samsung 128GB mSATA
Styresystem: Windows 10
 
Til sammenligningen har jeg brugt følgende.
 
Lenovo Yoga 700
CPU: Intel® Core i7–6500U 2.5GHz / 3.1GHz (Base / Turbo) (Skylake)
Grafikkort: Intel® HD Graphics 520
RAM: 8GB DDR3L 1600 MHz
SSD: Samsung 256GB
Styresystem: Windows 10
 
ASUS VivoPC VM62N
CPU: Intel® Core™ i3-4030U Processor, 3 MB Cache, 1,9 GHz
Chipsæt: Haswell ULT
Grafikkort: NVIDIA® GeForce 820M 1 GB + Intel® HD Graphics 4400
RAM: 8 GB, DDR3 SODIMM 1600 MHz
HDD: 1TB Toshiba SATA 3
Styresystem: Windows 8.1
 

CPU - SuperPI 

Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne ad gangen.
 


Spectre x2 kan af gode grunde ikke hamle op med Lenovo-maskinen, der har en i7-processor om bord, dog slår den VivoPC'en, med dens lidt ældre i3.
 

CPU - WPrime

Modsat SuperPi kan testprogrammet WPrime udnytte flere kerner samtidig:


Med flere kerne i spil er resultatet meget lig det fra før, Spectre har noget svært ved at følge med en "rigtig" bærbar.
 

PC Mark

PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming" og Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af lagerdisken. 
 


Over hele linjen er Spectre 20-30% bagud i forhold til Lenovoen, men for at være fair er resultaterne ganske rimelige, når man tager størrelsen i betragtning. 
 

3Dmark

Lad os se, hvad grafikløsningen kan præstere i tre versioner af 3DMark. 


Som forventet er resultatet i samme boldgade som de to konkurrenter, og altså langt fra gode nok til de nyeste spil.
 

Batterilevetid

Til slut tester vi, hvor lang tid Spectre x2 kan være væk fra en stikkontakt:
 


Batterilevetiden er med lige under 5 timer i de to PCMark tests og lige over 7 timer ved afspildning af film omtrent de samme som Lenovo Yoga, hvilket egentlig er lidt skuffende, da HP selv lover op til 10 timers batterilevetid. 

 

nk666
 
Superbruger
Tilføjet:
29-10-2016 08:41:52
Svar/Indlæg:
98/34
Den kan ikke tage nyere spil skriver du. Men vil man kunne hygge spille på den, og hvor ligger vi henne? CS GO - BATTLEFIELD 3 eller 4 eller skal man langt længere ned?


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
29-10-2016 09:58:03
Svar/Indlæg:
5363/442

Den kan ikke tage nyere spil skriver du. Men vil man kunne hygge spille på den, og hvor ligger vi henne? CS GO - BATTLEFIELD 3 eller 4 eller skal man langt længere ned?

nk666 skrev d. 29-10-2016 08:41:52
Hygge spil kan man sagtens, og spil i retning af CS Go og Diablo 3 burde ikke være noget problem. Hvis du skruer alt ned på minimum vil du måske ligr kunne køre Battlefield 3, men jeg ville holde mig til førnævnte og lignende 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 29-10-2016 09:58:19.