Test: Shuttle SN25P

Barebones d.  06. oktober. 2005, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 16672 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: ..
Produktet distribueres i DK af: ..
Link til producentens website: ..

BIOS



BIOS er en AWARD type som vi kender den med den typiske blå skærm.

Af interessante ting kan nævnes mulighed for at justere maskinens støjniveau, alt efter hvor meget varme man kan acceptere. Smartfan indstillingen fungerede fint under testen og der var ikke de store udsving i støjen før jeg begyndte at overclocke.



Og apropos overclocking så er det også i bios det foregår. Her kan man bl.a. ændre bushastigheden



300MHz er maksimum, så den går ikke helt så højt som vi f.eks. har set på desktop bundkort, der nogen gange kan køres helt op på 400MHz.

Når man hæver bushastigheden så skal komponenterne jo gerne have lidt mere at leve af.



Både CPU, Chipset og ram kan få lidt mere spænding selvom den øvre grænse på både CPU og ram ikke er noget der imponerer. 1,7V hhv 2,9V er max.

Ramtimings kan der naturligvis også pilles lidt ved.



Jeg mangler muligheden for at kunne låse PCIe frekvensen, og jeg kan ikke umiddelbart se om den er låst eller om den følger med op når jeg hæver bushastigheden.




XPCtools



Der følger ikke nogen overvågningsprogrammer med til motherboardet fra fabrikken, men Shuttle har lavet et program man kan downloade fra deres side, der passer til et par at de nyeste modeller inklusive denne - dog med et tydeligt BETA skrevet i parantes.



Meningen er at man skal kunne justere både blæsere, CPU Vcore, busfrekvens og meget andet fra programmet. Selve justeringen virkede ikke i denne version, men som overvågningsværktøj er det meget fint.