Test: Shuttle SN25P

Barebones d.  06. oktober. 2005, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 16670 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: ..
Produktet distribueres i DK af: ..
Link til producentens website: ..

Layout og design



Chipset

Til at drive SN25P's bundkort har Shuttle installeret et NVIDIA nForce4 Ultra chipset, og det skulle jo være garant for både god ydelse og give potentielt gode muligheder for overclocking.



Klik her for mere info om nForce4 Ultra
http://www.hardware-test.dk/ht/test_show.asp?id=3519


Lydkortet er et VIA Vinyl Envy24PT, med 96KHz sampling og 24bit lyd i 8 kanaler, så der skulle de flestes behov være dækket ind.



Layout

Lad os så få åbnet kassen og få kigget ordenligt på sagerne. Selve kabinettet er sort med en blåmetallic front og der er tale om den "store" model, med en højde på 22cm mod 18,5 i de små, således at der er plads til to harddiske i toppen af kassen.



De to PCIe porte er placeret således at køleren fra grafikkortet vender ind i maskinen - det muliggør at man kan montere f.eks. et 7800GT kort uden problemer.
Der er monteret kabler til to styks SATA harddiske. Og så er der selvfølgelig den velkendte drevbås med plads til et CD/DVD-ROM drev, og enten et floppydrev eller en tredje harddisk.



Her er drevbåsen vist med en harddisk og et DVD drev. Der er ikke brugt nogen skruer til monteringen. DVD drevet sidder fast med to monteringsbøjler der samtidig låser hele konstruktionen fast når den monteres i kabinettet. Harddisken holdes på plads i bunden af fire spikes, og holdes samtidig nede af de to sorte gummiklodser man kan se på billedet - en lidt alternativ montering kan man mene, men det virker fint, og jeg synes det er smart fundet på. Det gør samtidig at man har mulighed for op til 3 harddiske hvis man kan undvære floppydrev.



Her ser vi køletunnellen der holder CPU og MosFets kølige. Og samtidig sørger for rigelige mængder kølig luft til resten af systemet. Det var lidt bøvlet at få skilt ad da CPU'en skulle monteres. Det forreste plasticstykke var som svejset til rammen, men det lykkedes med lidt lirken og vrikken at få adgang til det inderste.

CPU køleren er jo selve nøglen til støjreduktion i shuttles systemer, og i denne version er den udstyret med fire heatpipes i kobber, der sidder mellem to blæsere - den ene blæser sidder fastmonteret på kabinettet.



Bunden er af kobber der sikrer maksimal varmeoverførsel til rørene. Den skrues fast med fire kraftige fjederbelastede skruer.



Her ser vi tydeligt både CPU soklen og de små MosFets der leverer strøm til CPU. Er det mig eller skriger de transistorer ikke på en lille køleprofil ? Nå, men man må i hvert fald sige at der er orden på tingene. Læg også mærke til de to 60mm blæsere øverst i kabinettet, der lufter effektivt ud omkring harddiskbåsene. Plads til to stænger ram er der også.

PSU'en får også lige et par ord med på vejen. Det er en, for en barebone, kraftig sag på hele 350watt.



To separate 12volt rails med hver 17A er ikke helt skidt. Der er da basis for at kunne trække et stort grafikkort, og den er naturligvis støjdæmpet efter alle kunstens regler med Shuttles SilentX teknologi.



Her ses bagsiden af ST25P med diverse tilslutninger. Specielt lydkortet har en fremtrædende plads, og der er både coaxial og optisk digital udgang.



Hvis ikke man har nok i stikkene på bagsiden, så er der flere skjult nederst på fronten under en lille klap.