Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1006,00
Produkt udlånt af: Komplett.dk
DK distributør: Komplett.dk

BIOS

 

Gigabyte har valgt at køre med et såkaldt UEFI BIOS, hvor man kan bruge både mus og tastatur til at navigere rundt i BIOS. Samtidigt er der også sket en væsentlig grafisk forbedring, samtidigt med at der er blevet plads til nye features i forhold til det gamle blå BIOS.



Det første vi bliver mødt af når vi åbner BIOS er en skærm med forskellige værdier for temperatur, frekvenser og spændinger på de vigtigste komponenter. Herfra er det så muligt at navigere ind i de mere avancerede indstillinger og status oversigter.


    


Her vises de to status menuer fra M.I.T menuen, hvor man kan se timings på ram, CPU ratio/multiplier BCLK samt spænding på bundkort, CPU og Ram samt sætte indstillinger for blæserne og diverse advarsler med videre.


    


Der er selvfølgeligt også mulighed for at ændre på de forskellige hastigheder på CPU, GPU og ram for at opnå bedre performance, dertil er det også nødvendigt at øge spændingen på bestemte komponenter, hvilket også kan gøres fra M.I.T menuen.


    


Nu til noget lidt mindre spændende, nemlig systeminfo siden, her er det muligt at se hvilken version af BIOS man har installeret, samt indstille dato og sprog. Ikke just spændende, men ganske nyttigt.
I BIOS features menuen kan man indstille BOOT indstillinger, såsom boot prioritet og hvilke forskellige BOOT options den skal understøtte.


    


Det er desuden muligt at indstille hvordan de forskellige komponenter opfører sig og hvilke modes de skal køre i under peripherals menuen. Her er det også muligt at vælge om man vil bruge den integrerede GPU eller et eksternt grafikkort.
Under Power management kan man vælge forskellige indstillinger for hvornår computeren skal tænde og hvordan den skal opføre sig efter strømtab/svigt eller ved input fra tastur eller mus.


    


Gigabyte har desuden udviklet et såkaldt "3D BIOS", hvor man grafisk kan se hvilke dele man vælger indstillinger for. Her er det blandt andet også muligt at ændre clock frekvens, samt sætte spændingen for de forskellige komponenter, endda på en lidt mere bekvem måde, da du her har alle indstillingerne i 3 tabs ved siden af hinanden.


På næste side kigger vi nærmere på noget af det software AMD og Gigabyte tilbyder til bundkortet.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
19-10-2012 11:23:05
Svar/Indlæg:
4295/306
Det virker mig lidt komisk at vælge et ATX bundkort når man går APU vejen. For mig er APU = mITX eller mATX og lille integreret maskine. Hvis jeg alligevel skal have en kæmpe klods kan jeg jo lige så godt vælge "det rigtige" med CPU, grafikkort osv osv. 🙂

Fin test og gennemgang, men som nævnt i kommentarer til tidligere test her på sitet af de nye AMD APU'er så duer det ikke at teste med 1600mhz ram. Der er blevet linket til artikler der viser gigant ydelsesspring med hurtigere ram. På intel er det forholdsvist ligegyldigt med timings og mhz på ram, men på præcis denne platform er der stor forskel ved at vælge hurtigere ram.

Præcis her kan det så være ok fordi I alligevel tester mod tidligere generation og ikke mod Intel platformen, men det er stadig en vigtig ting at vide for folk der vil vælge de nye APU'er. 🙂


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
19-10-2012 14:25:19
Svar/Indlæg:
686/80
Man kan måske sige at et ATX bundkort vil være overkill til et mediecenter eller en lille kontor PC. Ikke desto mindre er det jo muligt at køre crossfire med de nye boards, enten med 2 grafikkort eller med den interne GPU og et grafikkort. Her er det meget rart at have lidt plads på boardet (det synes jeg ihvertfald)

Det er helt rigtigt at et sæt hurtigere ram ville kunne have givet noget ekstra ydelse, ikke desto mindre er det den hastighed vi tidligere har kørt med på forrige platforme, hvilket også er grunden til at vi kører med denne hastighed igen for bedre at kunne sammenligne med forrige platforme og bundkort til samme platform.
Men ja, der vil nok være et par FPS og lidt point at hente i de forskellige applikationer.


slate_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
20-10-2012 11:58:52
Svar/Indlæg:
651/11
med fare for at gentage mig selv så er Trinity ligesom Llano bundet op på hvor god RAM du har.

http://hexus.net/tech/reviews/...


las
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-10-2012 13:31:45
Svar/Indlæg:
2151/51
#1 Enig.

Tvivler på nogen vil spille med de løsninger der.. Man kan jo ikke engang..

For mig er det bare en nødløsning. Rart at have ved salg af GFX eller RMA.


Salty
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 11:21:12
Svar/Indlæg:
330/33
Jeg synes ikke lige at kunne finde meget info, måske nogle her kan svare..

Kan disse APU'er i et fx ITX system med et lad os sige HD7790 køre Crossfire med den indbyggede GPU og det "eksterne" kort i PCI-e porten?


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
14-04-2013 12:04:32
Svar/Indlæg:
686/80
AMD's officielle information findes her http://www.amd.com/us/products...

Der er også en lidt mindre officiel kilde som lister lidt flere muligheder.
http://www.cpu-world.com/info/...

Ellers siger AMD også at hvis APU'en købes i en box for sig selv skulle det gerne stå på kassen

EDIT: Som du også kan se ud fra chartet derinde, er det umiddelbart kun den ældre 6xxx serie grafikkort der virker i Crossfire sammen med APU'erne og ikke ligefrem de mest high-end af kortene...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Lyngze d. 14-04-2013 12:05:34.


Salty
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 12:44:51
Svar/Indlæg:
330/33
Ja okay, det kan jeg godt se, så er det jo næsten ligegyldigt 🙂

Tak for svaret