Test: Asus Crosshair V Formula-Z

Bundkort, AMD d.  17. september. 2012, skrevet af unnamet 1 Kommentarer.  Vist: 11758 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: unnamet
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2095,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Techdata

Layout / Design

Igen ser vi et rødt og sort kort fra Asus. Det er jo en opdateret version af deres gammel Crosshair V Formula, denne gang har bundkortet dog fået tilnavnet "Z". Det betyder også lidt design ændringer. 

 

 

På det første billede ser man et fint overblik over bundkortet. Alle ting er, som man kunne forvente mht. placering og farverne er lige i øjet, hvis i spørger mig.

 

 

På dette billede ses 2 knapper. De er til 2 for mig ukendte funktioner, hhv. "FastBoot" som skulle få bundkortet til at boote hurtigere. Den anden knap hedder "DirectKey" og hvis man trykker på den, kommer man ind i biosen, ligemeget hvor langt man er i boot sekvensen, endda selvom man er i Windows. Der er også header, så det er muligt, hvis det kabinet du bruger understøtter det. Så kan man trykke på en knap på kabinettet og så kommer man ind i bios. Smart.

 

 

I toppen af bundkortet finder man de efterhånden obligatoriske tænd og restart knapper. Der er også Go_Button, som de fleste ASUS kort har, den tvinger ens ram til at kører 1333 MHz, så bundkortet kan boote med dem, selvom de ikke er understøttede. Helt i toppen finder vi en swich, som er til at enable "Slow Mode" - dette skulle ifølge ASUS hjælpe til et bedre overclock. Lige under den switch sidder der en jumper, der aktiverer LN2 tilstand. Det gør, at bundkortet bl.a. kan give mere spænding til CPU'en osv. TIl sidst er det et debugging display, der viser hvilket boot stadie. man er i.

 

 

For at understrege at det er et seriøst bundkort til overclocking. er der ikke kun 8 pins til CPU'en men hele 12 pins. Så tror jeg vist lige, at der er nok til at CPU'en kan klare sig. 

 

 

Lige over den øverste PCI-E port finder man et Molex stik, det er til ekstra strøm til PCI soklerne, det er ganske smart, hvis man bruger mange grafikkort. Men placeringen er helt i skoven, hvis man vil have et clean kabinet.

 

 

Speaking of PCI-E sokler er der hele 4 stk. på dette bundkort. Desværre understøtter bundkortet kun op til 3 grafikkort af gangen ved følgende hastigheder: dual x16 eller x16/x8/x8. Og så er det også "kun" PCI-E 2.0.

 

 

En anden indikation på, at det er et bundkort for dem der gerne vil lege med LN2 og tøris er, at der er virkelig god plads rundt om CPU soklen. Der sidder faktisk kun 2 lytter i bunden - det er det eneste, ellers er der næsten 2 cm plads hele vejen rundt.

 

 

Til sidst et kig op I/O panelet som består af følgende porte:

1 x PS/2 keyboard/mouse combo port
2 x eSATA 6Gb/s
1 x LAN (RJ45) port
4 x USB 3.0 
8 x USB 2.0 (one port can be switched to ROG Connect)
1 x Optical S/PDIF out
6 x Audio jack(s)
1 x Clear CMOS button
1 x ROG Connect On/ Off switch

 

Læs med på næste side, hvor biosen bliver gennemgået.

rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-09-2012 11:51:29
Svar/Indlæg:
1029/82
ASUS leverer virkeligt features der vil noget! Jeg sidder selv med et ASUS Maximus Extreme V, som har alle de features man kan ønske sig.

Dog er de ærgeligt at man ikke kan få PCI 3.0 med AMD endnu, og som du selv påpeger, Thunderbolt på high end AM3+ modellerne.