Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 550,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Interdata A/S

Test

 

Testmaskinen består af :
MSI A75MA-G55 bundkort
AMD A8-3850 APU
AMD Radeon HD6950
4GB Geil DDR3 PC-3-12800 RAM
750W chieftek PSU
Western Digital Caviar® Black™ 500GB harddisk
Microsoft Windows 7 Professional x64

Køling:
CPU er kølet af en Danamics LMX Superleggera

Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
3Dmark11
Cinebench 10
Cinebench 11.5
Sciencemark
PCmark Vantage

Her testes der op imod Sandy Bridge platformen og AMDs ældre fusion platform. Dette vil give et godt billede af hvor langt AMD egentlig er kommet med deres nye platform her.

 

SuperPI 1M:

Her kan AMD ikke helt følge med INTEL, men CPUen her er heller ikke rette mod at kunne hamle op imod Sandy Bridge. AMD er kommet langt fra deres fusion platform med deres LIano platform.

 

3Dmark:

Generelt så følge LIano rigtig godt med Sandy Bridge platformen. I 3Dmark11 er forskellen minimal, men nu er 3Dmark11 heller ikke ret meget afhænging af CPU kraften.

 

Cinebench 10:

Her har LIano svært ved at følge med Sandy Bridge, men kigger vi på fusion platformen er AMD kommet langt.

 

Cinebench 11.5:

Her har LIano utrolig svært ved at følge med Sandy Bridge, og der er faktisk næsten dobbelt ydelse på den platform. Fusion kan slet ikke følge med LIano.

 

Sciencemark:

Sciencemark måler rå regnekraft i CPUen, og her må vi sige at LIano følger rigtig godt efter Sandy Bridge, og igen har fusion ingen chance for at hamle op med de større drenge.

 

PCmark Vantage:

Her har LIano svært ved at følge med Sandy Bridge. I HDD kategorien forbliver point omtrendt de samme, men her er den samme harddisk også brugt. Der er dobbelt, hvis ikke mere, ydelse i LIano i forhold til fusion.

 

Overclocking
En spændende ting ved en ny platform er altid hvor meget der egentlig kan fås ud af den. Desværre var det ikke muligt at lave et overclock. Først så det ud til at der er ulåst multiplier på denne skønhed, men dette var ikke tilfældet. Bliver der skruet op for hastigheden går den blot helt ned på 1.6Ghz, ligemeget hvor højt den blev sat op. AMD skrev at det endnu ikke er understøttet på visse bundkort, men de er allerede nu igang med at lave en ny BIOS der skulle give mulighed for det. Denne glæder jeg mig meget til at få fingre i.