Test: Teknologien bag GeForce 8800GTX & 8800GTS

HT Exclusive d.  08. november. 2006, skrevet af Klavs S 1 Kommentarer.  Vist: 18025 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NVIDIA
DK distributør: Sd-Data A/S
Introduktion:



NVIDIA har siden virksomheden lancerede sin G70 GPU vadet i succes. Navneskiftet fra NVxx til G70 markerede at NVIDIA endelig havde fået indhentet ATI's forspring og med Gxx-betegnelsen havde NVIDIA gjort klar til en ny æra, som verdens førende producent af grafikchips.

G70 blev en kæmpe succes og selvom ATI svarede godt igen med sin Radeon X1900 serie, så var GeForce bare overlegen - ikke mindst fordi NVIDIA hurtigt sendte en optimeret chip i produktion - kodenavn G71. Den blev til GeForce 7900 og selvom denne i forhold til ATI's X1900 serie lå ydelsesmæssigt meget lige, så havde NVIDIA klart et forspring i et mere beskedent strømforbrug og dermed betydeligt mindre støj og mindre varmeudvikling.

Drivermæssigt var NVIDIA også godt med og så er der jo lige den detalje med multi-GPU løsninger. NVIDIA's Scalable Link Interface - eller SLI om man vil - er bare mere moden end ATI's Crossfire. Selvom en forsvindende lille procentdel af forbrugerne rent faktisk kører med mere end et enkelt grafikkort, så viser det sig at forbrugerne alligevel skeler til muligheden, når der vælges grafikkort og så er NVIDIA hurtigt foran på goodwill.

Med den verdenssituation behøver NVIDIA jo ikke ligefrem skynde sig med at sende nye produkter på gaden, men den logik forstår de heldigvis ikke i Santa Clara. Således lancerer NVIDIA i dag næste store generation, der går under kodenavnet G80 og i praksis bliver til GeForce 8800GTX og 8800GTS.
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
09-11-2006 16:24:53
Svar/Indlæg:
14079/622
Det er jo virkelig imponerende, hvor flexibel og innovativ den chip er..den bliver helt sikkert en succes :)

Men glæder mig også til at høre mere om ATi's udspil..