Test: Enermax Revolution X´t II 450W

Strømforsyninger d.  25. november. 2016, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 17988 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 622,00
Produkt udlånt af: Enermax
DK distributør: n/a

Layout / Design


Den nye Revolution X't II ligner til forveksling den gamle X't model. Overfladen er grå/sort med en hammerlak lignende finish, og Enermax logo i gul(d). 


.


Det afviger lidt fra den sædvanlige anonyme sorte som de fleste andre producenter efterhånden har låst sig fast på. Jeg synes det er nydeligt, og selvom du har et sort kabinet så stikker Enermax'en ikke af i voldsom grad.

 


 

 

Den lille clips der følger med til at låse 230V stikket er en fin detalje. Der er ikke noget mere træls end en ufrivillig sluk/tænd cyklus, fordi en af ungerne kravler rundt nede under fars computerbord, eller konen absolut skal støvsuge midt i en 8 timers DOOM session.

Designet er semi-modulært. Det store 24 pins ATX stik og det 8 polede PSU +12V kabel er monteret fra start. Det efterlader fem ekstra stik at lege med. To til PCI Express og tre til periferi enheder, HDD/SSD osv.



Det er tydeligt markeret hvilke stik der gør hvad, og hvilken spænding der er på de enkelte pins. Selv om det er en 450 Watt model og der kun medfølger et enkelt kabel til PCI Express så er der altså stadig to røde stik. Det skyldes helt sikker t at det ikke kan svare sig at ændre produktionen for at lave en udgang med et rødt stik. Så alle fire modeller går gennem samme samlebånd.

Blæseren er en af Enermax's egne på 140 mm, med et patenteret leje der kan klare op til 160.000 timers drift. Den er naturligvis totalt lydløs. I forhold til 750 Watt udgaven er der den lille forskel at blæseren kun er på 0,25 Ampere, mod 0,45 A på den store.
 

  


Altså en blæser der bruger mindre strøm, fordi den tilsvarende mindre effekt kræver færre omdrejninger. 

 

Nu hvor jeg har løftet låget tager vi lige et kig ned i elektronikken. Den er stort set magen til 750 Watt udgaven.



Det ser umiddelbart nydeligt ud. Det er dog tydeligt at platformen ikke oprindeligt er tænkt som en modulær PSU. Alle DC spændingerne ligger til højre i billedet og tages ud på ledninger. En del af dem er blot ført over på et lille printkort med modulære udtag. Det er ikke den optimale løsning, da det vil samle støj op undervejs, men meget afhænger af de øvrige komponenter.

Herunder er det DC-DC konverter korte der sørger for 3.3 og 5 V. Det er lavet så du kan trække 0 ampere uden at PSU'en bliver ustabil = det er ordenligt lavet. En billig switch mode PSU vil ofte lukke ned hvis du ikke belaster den.

 


Her et skud af den store Nippon Chemicon elektrolyt i indgangen. Alle kondensatorer er japanere af fineste kvalitet.



Så skal der testes. På næste side lukker vi op for strømmen.