Test: Shuttle XPC Nano NC01U barebone

Barebones d.  11. november. 2015, skrevet af Havenissen 2 Kommentarer.  Vist: 12695 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Havenissen
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1319,00
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: DCS

Konklusion

 

 

Shuttle XPC Nano NC01U bød på mange overraskelser, både positive og negative. Af de positive er dens lille størrelse, design, antal porte og ikke mindst, at med den opsætning, som test eksemplaret har, startede NC01U op i Windows 10 inden, at cirklen nåede en omgang. Dette er imponerende taget i betragtning, at det er en lille Intel Celeron CPU. Resultaterne af testen er også gode taget i betragtning, at det er så lille en maskine, der beregnet til diverse kontorarbejde og industri, men som også nemt ville kunne tjene som mediecenter. BIOS er fornuftigt bygget op og den kan lige præcis det, som den skal kunne. Dog finder jeg støjen fra blæseren lidt for høj, når den virkelig kommer på arbejde, dog har jeg ikke oplevet, at den gik op i højeste gear under testene. Støjen har ikke på noget tidspunkt under testen virket irriterende. Den opmærksomme læser har bemærket, at der denne gang ikke er nogen software sektion. Dette skyldes ikke, at der ikke følger nogen DVD med i bundlen, men fordi der er ikke er taget højde for Windows 10, dermed vises der ikke noget skærmbillede med mulighed for at installere drivere til Windows 10. Driverne, som er brugt stammer fra Shuttles hjemmeside, hvor drivere til Windows 10 kan findes.

Tak til Jeniith Jeyanthisivam for at tage sig tid til at redigere, de billeder som ikke er fra Shuttle.

Innovation - 4
Her er der kommet mange brugsmuligheder ned i en lille maskine. Derfor karakteren 4.

Bundle - 5
Bundlen er større end, hvad vi normalt ser. Det er flot, at Shuttle har valgt at give både stander og VESA ophæng med.

Design/Layout - 4
Designet er pænt og sobert. Layoutet passer meget godt til størrelsen og hvad man forventer at kunne finde på en barebone.

Software/BIOS - 3
Softwaren har jeg ikke så meget at sige til, så derfor har jeg valgt ikke at tage denne med i min karaktergivning. Men BIOS fortjener et 3 tal, da der er, hvad man skal bruge.

Ydelse - 4
Ydelsen er god taget størrelsen i betragtning. I testene opnåede den gode resultater med hardwaren taget i betragtning.

Pris - 5
Prisen er godt fastsat. Der er masser af udstyr for pengene og virker som om, der er smæk for skillingen. Hvis man installerer en god SSD, så er der masser af kræfter i NC01U. 



 

UK summary

Shuttle XPC Nano NC01U presented many surprises, both positive and negative. Of the positive is its small size, design, number of ports and especially that with the setup in the test sample, NC01U started up in Windows 10 before the circle was completed. This is impressive considering that it is a small Intel Celeron CPU. The results of the test are also good considering that it is such a small machine, which is designed for various office and industry work, but also easily could serve as a media center. BIOS is nicely built up and it can, what it is supposed to do. However, I find the noise from the fan a little too high, when it is in its highest setting. However, I have not experienced it went into overdrive during the tests. The noise has not at any time during the tests been annoying. The attentive reader will have noticed that this time there is no software section. This is not due to lack of a DVD in the bundle, but because Windows 10 is not accounted for, so there will be no screen with the option to install drivers for Windows 10. The drivers that are used are downloaded from Shuttle's website where drivers for Windows 10 can be found.

Thanks to Jeniith Jeyanthisivam for taking and editing the photos, which are not provided by Shuttle.

Innovation/Technology - 4

There are many use scenarios put into a small machine. Therefore the grade 4.

Bundle/Accessories - 5

The bundle is greater than what we usually see. It is great that Shuttle has chosen to provide both stand and VESA mount.

Design/Layout - 4

The design is neat and sober. The layout fitsvery well to the size and what one expects to find on a barebone.

Software/BIOS - 3

I do not have so much to say about the software, so I have chosen not to take this into consideration for the grading. But BIOS deserves a 3, as that are what you need.

Performance - 4

Performance is good taking the size into account. The results of the tests were good with the hardware considered.

Price - 5

The price is well set. There is plenty of equipment for the money and it seems like there is a lot of bang for the buck. If you install a good SSD, so there is plenty of power in the NC01U.

 




Test: Shuttle XPC Nano NC01U barebone
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør5
Design - Layout4
Software - BIOS3
Ydelse4
Pris5
Samlet83%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
11-11-2015 10:34:19
Svar/Indlæg:
4295/306
Tak for testen. 🙂

3DMark er måske en smule irrelevant for en maskine af den her type. Til gengæld kunne det have været rart med diverse test af medie håndtering. Størrelsen gør jo at den skriger på at blive brugt som mediecenter ved TV'et.

MEN

Two digital audio/video ports: Mini-DisplayPort 1.2 [1] and HDMI 1.4a

Det er så desværre så stort et fail at Intel ikke får opdateret til at håndtere HDMI 2.0 så den kunne bruges som et moderne mediecenter.
(Ja det bliver jeg ved med at kommentere i alle artikler) 🙂


Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-11-2015 10:43:42
Svar/Indlæg:
131/19
#1. 🙂

Ja du har helt ret i at til privat brug, så tigger den om at blive brugt, som mediecenter. Størrelsen og ydeevnen jo som skabt hertil. Grunden til at jeg har brugt 3DMark er at jeg godt kan lide at have noget at sammenligne med og jeg har en del 3DMark resultater fra tidligere tests. Men det kan godt ske at jeg tager noget medie håndtering med i fremtiden.

Det er helt i orden, du bliver ved med at kommentere det. Det kan være at Intel lytter efter 😲