Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1875,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Software


Hvis man smider DVD'en i et drev når man skal installere bundkortet, springer dette billede straks op. Herfra er det rigtigt nemt at installere sine drivere og ikke andet. Har man brug for Chrome er det også en mulighed man kan krydse af i venstre side.

 

 I næste punkt nedad er det diverse programmer og værktøjer der kan installeres. Igen sætter man flueben i de programmer man ønsker at installere og trykker på Install. På billedet i højre side kan man se manualen eller diverse anden info såsom Quick guiden og garanti information.

 

I det sidste og fjerde punkt kan man installere en Norton Security pakke som er en prøveversion til en måned, samt om man vil have google som sin startside i browseren.

 

Her er det programmet ASUS AI Suite 3- Thermal Radar 2 jeg har startet, og her gemmer sig mange spændende ting at skrue og regulere på. F.eks. er det muligt via en guide at optimere systemet til Thermal Tuning ved at trykke på knappen Start. Det automatiske system justerer så på alle de tilsluttede blæsere så systemet kører balanceret. Det er da ganske smart. Thermal Radar er igen menu styret i øverste linje og her er det så første fane/punkt.

 

 

I det næste punkt er det muligt at indstille sine blæsere ved at rykke rundt på punkter i en graf for hver enkelt blæser. når man er tilfreds kan resultatet gemme i en fil. Det er her også muligt at få blæserne til at køre et stykke tid efter nedlukning og det vil forlænge livet for CPU og GPU. I det tredje punkt på næste billede kan man overvåge systemet under load og i idle. Et par levelmetre viser den øjeblikkelige status i realtime.

 

Fjerde punkt er en optager der viser systemets kritiske temperaturer og spændinger og er ganske lækkert til hurtigt at få et samlet overblik over systemet. Femte og sidste punkt viser hvor hårdt man har sat VRM modulernes muligheder for at levere føde til CPU'en og her det vist i extreme profilen.

 

I femte punkts andet vindue er det også muligt at justere på spændinger og frekvenser for RAMMENE. På det sidste billede som fremkommer ved at trykke på de tre linjer symbolet i venstre side af Thermal Radar billedet er der diverse små hjælpeprogrammer såsom f.eks. AI charger som bruges når man vil oplade sin mobil i et af USBstikkene, USB 3.1 Boost, EZ opdateringsprogrammet, USB BIOS flashback som kan redde ens BIOS hvis noget er gået helt galt og derudover også en gang system info.

 

Når man har slået funktionen "Fast Boot" til i BIOS kan det være meget svært eller nærmest umuligt at nå og komme i BIOS med "DEL" eller F2, så her hjælper dette lille praktiske program ved simpelthen at starte op i BIOS når der trykkes på DirectBIOS. Med programmet kan man også vælge om "Fast Boot" fremover skal være slået til/fra og ligeledes om systemet efter strømsvigt skal starte op normalt eller i "Fast Boot". Det er under punktet "Advanced setup"

 

Der medfølger en 60 dages prøveversion af Norton Security.

 

i programmet Turbo LAN er der mange muligheder for at indstille på LAN forbindelsen. På billedet har jeg åbnet ind til protokollerne og her er det muligt at sætte prioritet på diverse programmer til f.eks. fildeling.

 

Der medfølger også et fint lille Media server program med hvilket man kan tilslutte sig diverse shares på en anden PC eller på nettet via Webstorage eller dropbox og googledrive.

 

I softwarepakken finder man også ASUS velkendte Webstorage altså personligt lager i skyen. Man kan synkronisere bestemte mapper på computeren med skyen i form af ASUS's servere. Det er også et ganske fint stykke software hvori man oven i købet kan vælge at lave selektiv synkronisering alt efter hvor man eventuelt skal have adgang til sine filer f.eks. på arbejde, i det offentlige rum, eller hjemme.

 

Testen følger på næste side.