Test: Razer Kraken 7.1 Chroma Headset

Lyd d.  24. november. 2014, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 9066 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: System

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 788,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test:

 

 

Produkt der sammenlignes med:

Sennheiser PC 350.

 

Så er vi kommet til selve testen af produktet. Jeg har testet med musik, Skype opkald med baggrundsstøj og spil.

 

Musik:

Jeg har lyttet til nogle forskellige genre musik med dette headset for at se, hvordan det klarer sig på det område. Alle indstillinger er på standard. Jeg har ikke optimeret noget, da jeg ikke mener det bør være nødvendigt med et headset, med mindre man virkelig har nogle specielle ønsker til musikken. Den generelle opfattelse af musikken jeg har lyttet til, er at bassen går godt igennem. Dette headset er imponerende godt til bas, så hvis man kan lide at den dunker afsted til beatet, så bliver man glad for dette headset. Vil man derimod gerne have detaljer i musikken, kunne høre klangen i guitaren eller hihatten, så skal man godt nok justere ind her. Jeg kunne ikke justere headsettet ind, så jeg kunne få en tilfredsstillende oplevelse. I mine ører er musikken rodet og en stor grød af mellemtone og bas. Og det til trods for at jeg slog kanalerne ned til 2 og brugte Equalizeren så godt jeg kunne.

Spil:

Jeg har prøvet lidt forskellige spil, primært skydespillet Ghost Recon Phantoms, som jeg kender ret godt. Dette spil har også en masse detaljer i lydene. Man kan høre en masse vigtige ting i det fjerne og en masse små vislende lyde, som gør, at man kan score point. Alle disse små detaljer i spillet var simpelthen væk. Jeg kunne ikke høre fjenderne når de kom løbende, jeg kunne ikke høre alle de små detaljer jeg var vant til. Alle de små detaljer blev overrumplet af den tunge dybe bas, som hele tiden bragede igennem, når nogen skød eller sprang en granat i det fjerne. Virkeligt frustrerende og ærgerligt.

Skype:

Når man snakker om Skype, så er det jo mikrofonen der er fokus på. Om mikrofonen reducerer støjen i rummet ordentligt, og om den optager stemmen klart og tydeligt. Og det må man sige den gør. Jeg testede ved at tænde for noget musik på min skærm, som står lige foran mig, skrue godt højt op, for så at lave et opkald til Skype selvtest. Og det svar jeg fik retur var flot. Der var stort set ikke noget musik der dækkede over stemmen, og man kunne høre stemmen tydeligt. Så det var imponerende.

7.1 Surround:

Headsettet skulle have 7.1 virtuel surround. Jeg har kørt kalibreringen et par gange, men uden held. Jeg kan slet ikke høre de forskellige positioner. Det eneste jeg hører er forskellige lyde. Selv når jeg lukker øjnene og prøver at forestille mig, hvor lydene kommer fra, kniber det. Så det er ikke videre imponerende. Jeg har dog læst på nettet, at mange andre syntes det er imponerende. Jeg har heller ikke kunnet høre det på andre headsets jeg har testet, så jeg er ikke overrasket over, at jeg heller ikke med dette headset kunne høre det.

Andet:

En mindre heldig ting, jeg har oplevet ved dette headset, er kablet. Det er super fedt at kablet er flettet stofkabel, men af en eller anden grund så går det direkte op i ørekoppen, når kablet gnider op ad noget og skaber en masse larm der. Det er jo lidt svært at undgå at kablet gnider op ad ting, så det kan blive ret forstyrrende en gang imellem.

 

 

De sidste tanker og opsummering kommer på sidste side.