Test: Xigmatek Centauro 1000Watt PSU

Strømforsyninger d.  13. december. 2012, skrevet af Polarfar 3 Kommentarer.  Vist: 6855 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Xigmatek
DK distributør: n/a

Layout / Design


Xigmatek Centauro serien er lavet med modularstik, hvilket betyder at det kun er det store 24 pins ATX stik, to 8 pins cpu strømstik, og to PCI-e strømstik der er monteret på fra fabrikken. Du bestemmer selv resten af kablerne ud fra hvor meget hardware PSU'en skal trække. De modulare udgange er lavet med standard plastik multipolede stik.

 


Toppen domineres af en 140mm blæser, der ligesom resten af kabinettet er sort. Den ene side af kassen er prydet af en mærkat med PSU'ens specifikationer. Under udgangene til de modulare kabler sidder endnu en mærkat, der beskriver hvilke spændinger man finder hvor i stikkene til PCI'e, harddiske, floppy osv. Simpelt design, men det er brugbar information og specifikationer du finder på kabinettet, så det er godkendt.

Jeg har lige smidt et billede ind af en High Power HP-1000-G14C, der er et originalt produkt fra en af de store OEM producenter. Det er nemlig lige præcis samme indmad vi har med at gøre i Xigmatek Centauro 1000W, med den forskel at de oprindeligt fire 12V rails er bygget sammen til een.

 

 

 

Undersøger vi printkortet lidt nærmere, finder vi stadig markeringerne til de fire separate udgange, men på bagsiden er de luset sammen til een. Det er et ældre design der er brugt, og så et par kunstgreb oveni for at lave en kraftig singlerail PSU.
 


 


Samlekvaliteten på printkortet er ikke hvad jeg vil kalde topklasse, og indgangsfilteret er også en hurtig klistre-på løsning. Flere steder ser det ud som om det er loddet sammen med en bukket feltspade og en bunsenbrænder. Typisk kinesisk konsumelektronik.

Men hva' , hvis bare ydelsen er i orden, så skidt med at der er skåret et par hjørner hist og her (!). På næste side skal vi se om specifikationerne (og lodningerne) holder.

 

 

0raxter
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2012 18:02:39
Svar/Indlæg:
301/10
Fin test... Og tja 900 ,- for 1000 watt må vel siges at være fornuftigt.. og de mørke farver gør at den kan passe i alle builds...


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2012 15:58:35
Svar/Indlæg:
3385/80
Med fare for at nogen begynder at fortælle mig noget om fluer, så.. "Et fint lille kraftværk til din spillemaskine."
Et kraftværk producerer - her er blot tale om en konverter ;)


Men dejligt at se at i er begyndt at kigge nærmere på kvaliteten af elektronikdelen! Kunne være fedt hvis i også begyndte at lave dynamiske tests med f.eks. stigende step response.

En dårlig PSU vil ofte have dårlige flanker, mens en god PSU reagerer hurtigt og præcist på belastningsændringer. Man kunne godt forestille sig at en PSU som denne ikke vil være så glad for en delta-P på 500W.

(ser ikke ud til at kommentarfeltet er særlig glad for delta-tegnet)


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Die_Happy d. 14-12-2012 15:59:41.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
14-12-2012 20:42:06
Svar/Indlæg:
2309/846
#2 Ikke nogen dårlig ide. Det vil jeg da stærkt overveje at tage med. 🙂