Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1115,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

BIOS

BIOS siden på ASUS F1A75-I Deluxe er en såkaldt UEFI BIOS, hvor BIOS har fået en overhaling så det nu er muligt at bruge både mus og keyboard som gør BIOS mere flexibel og nemmere at navigere rundt i. 
Samtidigt har ASUS også valgt at dele BIOS op i 2 egentlige dele. Der er en såkaldt "EZ mode" hvor kun de mest brugte features er, samt en "Advances mode" til entuisiasten som vil have adgang til alle BIOS's funktioner.


        


Her ser vi EZ Mode BIOS skærmen, hvor de vigtigste indstillinger, som f.eks. boot prioritet, system performance (normal, strømbesparende eller optimal), hvor man med valget af optimal opnår et automatisk overclock, hvilket på testsystemet betød en øget CPU hastighed fra 3000mhz til 3333mhz, et 11% boost ved at slå en indstilling til er ganske pænt.
I hovedmenuen er det selvfølgeligt også muligt at holde øje med  temperatur, spænding og blæserhastigheder. Til højre kan det interaktive i UEFI biosen ses, hvor man ved hjælp af musen kan trække rundt på boot rækkefølgen.



Hvis man istedet vælger "advanced mode" har man lidt flere indstillinger at arbejde med, her ses main menuen hvor man kan sætte system dato og tid, samt sproget der bruges. Ikke de sjoveste indstillinger, men de skal ikke desto mindre være der.


         


Længere inde finder vi nogle lidt sjovere indstillinger, nemlig ASUS's AI Tweaker, hvor man blandt andet kan ændre på CPU, GPU og RAM frekvens og spændinger.



I advanced tab'en findes en række kategorier, hvor man kan ændre indstillinger for CPU, SATA, USB, NB, Onboard enheder og "APM" (power on indstillinger).



I monitor delen kan man holde øje med de forskellige deles temperature, spænding og diverse andet, samt at ændre de forskellige blæseres hastighedsprofiler.
 


I boot menuen kan man ændre boot prioriteringen, hvilken BIOS du ønsker at bruge, samt en række andre indstillinger for hvordan PC'en skal opføre sig under opstart.



I den sidste del af BIOS funktionen finder vi værktøjskassen. Her kan man gemme sine BIOS/O.C. profiler, samt se de såkaldte SPD informationer på sine RAM. Det er også her man skal hen hvis man skal have opdateret/flashet sit BIOS til en anden version.


Nu har vi kigget på det software der er installeret på bundkortet. På næste side ser vi på den software der følger med til PC'en.

Lexdk
 
Superbruger
Tilføjet:
24-10-2012 15:34:48
Svar/Indlæg:
15/1
Hvis det kunne intressere jer, kan Asus P8Z77-I Deluxe Mini ITX godt anbefales til at lave en lille (størrelsen) gamer pc med.
og det understøtter LucidLogix Virtu MVP.

Kan selv sige det kører fantastisk godt 🙂
http://www.asus.dk/Motherboard...

Det er fedt at se der kommer flere og flere af itx bundkortene 🙂


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
25-10-2012 10:55:52
Svar/Indlæg:
686/80
Netop, de små ITX boards kan faktisk godt klare temmeligt meget og følger efterhånden temmeligt godt med "normale" bundkort. Der er dog ingen tvivl om at hvis man skal ud og overclocke og til det helt vilde er det nok en god ide med noget lidt større.
Men ingen tvivl, et ITX board kan sagtens bruge i en ret habil gaming maskine, og så burde størrelsen på PC'en ihvertfald ikke noget problem 😛


KingGuru
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2012 16:21:47
Svar/Indlæg:
624/173
Fin lille test.. undrer mig dog over "Det ser med andre ord rigtig fornuftigt ud for AMD i mellemklasse segmentet, hvor man med de to nye chipsets med tilhørende APU'er har et slagkraftigt våben, der for alvor kan udfordre Intels S1155 serie." kommentaren ikke er opfulgt med en sammenligning i testene?