Test: Corsair Performance Pro 256GB

Solid state disk d.  13. december. 2011, skrevet af rehan09 18 Kommentarer.  Vist: 14634 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: rehan09
Oversættelse: rehan09

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3047,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Komplett.dk

Konklusion

 

 

Så er ved enden af testen. Corsair Performance Pro 256GB SSD er en fin sag, med mange gode muligheder for enhver. Den vil med sikkerhed give et boost til alle maskiner den bliver installeret i, om det er en bærbar eller stationær. I specielt en af de anvendte benchmarks, AS SSD, viser denne SSD os virkeligt potentialet for en disk til styresystemet. Vi får gode tal i 4K/4K-64Thrd testen som udmærker sig ved at være anvendt i stor stil på et styresystem og det kan man kun tage hatten af for. 

En ting der skal bemærkes, er den fælles hastighed som alle SSD'er fik ved brug af Marvel controlleren. I read operationer var ydelsen kun en smule dårligere, men ofte mere end halveret ved write! Det kan ikke understreges nok at en Marvel controller (på bundkortet) ikke leverer noget i nærheden af hvad Intel controlleren formår. Om du bruger SATA 2.0 eller 3.0 kabel er såvidt også ligegyldigt.

 

Innovation/Teknologi - 4
Med henblik på denne kategori, vil jeg ikke mene at Marvel controlleren giver en særlig stor fordel i forhold til Samsungs MCX controller eller Sandforce controlleren. Jeg oplevede ingen fejl (BSOD el. I/O error) og den synes at være klippestabil. Med henblik på den leverede ydelse fra en top synchronuos toggle NAND teknologi og den smarte garbage collection til dem der ikke har mulighed for at få TRIM, sniger vi os op på 4. Bevares, vi har stadig at gøre med SATA 3.0 og en lynhurtig SSD, men sammenlignet med andre top-SSD'er, snakker vi ikke om stjernestatus.

Bundle/Tilbehør - 3
Det er en meget standard pakke som vi får med her. En 2.5"->3.5" bracket og nogle skruer til montering. Med henblik på f.eks. Kingston HyperX bundlen som vi tidligere har testet, er jeg ikke særligt imponeret. Et SATA kabel kunne være rart at få med.

Design/Layout - N/A
Jeg vil undgå at give point i denne kategori, da selv det udvendige og indvendige udseende af en SSD, for mig er ligegyldig. Det er såvidt ydelsen der tæller. Skal en subjektiv vurdering komme på plads, mener jeg at Samsung 830 er en del pænere (og tyndere) end Corsair Performance Pro, men som sagt, en subjektiv vurdering.

Ydelse - 4
Ydelsen er fin og viser at denne SSD ikke slår sig på rene sekventielle read og write hastigheder. Ser man på Marvel/Intel controller sammenligningen, fungerer Marvel controlleren i Corsair Performance Pro ikke bedre med Marvel controlleren på bundkortet og selv med Intel controlleren, kommer den stadig på sidstepladsen i de fleste tests. Grunden til min bedømmelse, ligger i forståelsen for hvor vigtigt 4k random read og writes er for et OS og når det kommer til netop dette, er Corsair Performance Pro en af de hurtigste SSDer som du kan få fat på.

Pris - 3
Du skal smide en smule mere for denne SSD end f.eks. den testede Samsung 830, og når man tænker på ydelsesforskellen mellem de 2 ville jeg nok vælge Samsung. I disse tests viste forskellen sig stort set at ligge i programmerne og ikke disken, men DKR 3047,- for 256GB er måske lige i overkanten. Til den pris kan man jo få 2 x 120/128GB diske (som f.eks. Force 3/Force GT) der leverer en næsten tilsvarende ydelsen enkelthvis, men sandsynligvis blæser taget af i RAID 0, og du sparer samtidig min. DKR 350,-.

Hvis du ikke er til RAID kan en 240GB af samme type (Force 3/GT) anskaffes med ca. samme besparelse.

  

 

  


 

UK summary

 

 

Finally we arrived at a conclusion. Corsair Performance Pro 256GB SSD is a great SSD, with a good usability for everyone. It will certainly give a boost to all the machines which it is installed in, whether it is a laptop or desktop. In particular, one of the used benchmarks AS SSD, the SSD shows us a real potential for the use as a operating system disk. We get good numbers in 4K/4K-64Thrd test which distinguishes itself by being frequently used on an operating system and I can only be amazed.

One thing to note is the common speed of all SSDs that were using the Marvel controller. In read operations, the performance was only a bit worse, but often more than 50% or worse in the write performance! It can not be stressed enough that a Marvel controller (on the motherboard) does not deliver anything near what the Intel controller manages. Whether you use a SATA 2.0 or 3.0 cable is in fact meaningless.

 

Innovation/Technology - 4
Bearing this category in mind, I do not think that the Marvell controller gives a particular advantage over Samsung's MCX controller or the Sand Force controller. I saw no error (BSOD or an I/O error) and it seems to be rock solid. When looking at the top synchronuos toggle NAND technology and the smart garbage collection for those who are not able to get TRIM, that is just enough to recieve the fourth point. We are, however, still looking at SATA 3.0 and a very fast SSD, but compared to other top-SSDs, we're not talking about an exceptional product.

Bundle/Accessories - 3
It's a very standard package that we get here. A 2.5"-> 3.5" bracket and some screws for mounting. When looking at the previously tested Kingston HyperX bundle, I'm not very impressed. One SATA cable would have been nice.

Design/Layout - N/A
I do not want to give any points in this category, since even the exterior and the interior appearance of an SSD, for me is unimportant. It is the performance that counts. Must a subjective assessment come into place, I believe that Samsung 830 is a great deal better looking (and thinner) than the Corsair Performance Pro, but as I said, that is an subjective assessment.

Performance - 4
The performance is fine and shows that the SSD does not settle on pure sequential read and write speeds. Looking at the Marvell/Intel controller comparison, the Marvell controller in the Corsair Performance Pro is not better with the Marvell controller on the motherboard and even with the Intel controller is still in last place in most sequential tests. The reason for my assessment, lies in understanding how important 4k random read and writes are for an OS and when it comes down to OS performance, Corsair Performance Pro is some of the fastest SSDs you can get.

Price - 3
You need to throw a bit more for the Corsair Performance Pro, than e.g. the tested Samsung 830, and when you consider the performance difference between the two, I would probably go with Samsung. The tests showed the difference as being partly due to which program that the SSD was tested in and not the drive, but DKK 3047, - for 256GB is perhaps a bit too much for the average user. For that price, you would be able to get 2x120/128GB disks (such as the Corsair Force 3/Force GT) which provides an almost identical performance if single drive mode, but would probably blow the roof of, when used in RAID 0 and you would easily save a minimum of DKK 350, -.


If you are not into RAID, a 240GB of the same type (Force 3/GT) is available, with the same amount of money saved.

 




Test: Corsair Performance Pro 256GB
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Ydelse4
Pris3
Samlet70%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
13-12-2011 11:25:23
Svar/Indlæg:
734/69
here we go` again..

hver eneste gang der kommer en ny SSD test, bliver "Bag om SSD" + "SSD'en i praksis" lige lagt ind igen.. igen..

tror i seriøst at brugerne læser det ?

og når i nu tester samtlige SSD`er der kommer på marked, var de så ikke en ide at lave et overblik istedet for at fylde testen/texten m/luft

hehe



The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
13-12-2011 14:27:04
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1
Mener du en oversigt over de forskellige controller...?


m-n-t
 
Superbruger
Tilføjet:
13-12-2011 14:36:08
Svar/Indlæg:
18/2
hmm, det er altså svært at finde rundt i alt det ssd. nu hade jeg lige bestemt mig for en samsung 830 256gb, da jeg troede det var den best, men ud fra denne test er den jo en lige ikke den beste til styresystem...? eller hvad?


Nittenti
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 14:58:11
Svar/Indlæg:
1495/34
#3

Du kunne også vente en måned eller to, for der kommer hele tiden nye produkter på markedet, men så får du jo aldrig købt noget


Anonym202158143552
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 16:36:12
Svar/Indlæg:
3671/66

hmm, det er altså svært at finde rundt i alt det ssd. nu hade jeg lige bestemt mig for en samsung 830 256gb, da jeg troede det var den best, men ud fra denne test er den jo en lige ikke den beste til styresystem...? eller hvad?

m-n-t skrev d. 13-12-2011 14:36:08


jeg købte en M4 pga. prisen og pålideligheden. De nye er sikkert hurtigere, men de har kun været testet i kort tid.


Tha_noob
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 16:39:45
Svar/Indlæg:
3854/175
#1 Der er ingen der tvinger dig til at læse det og derudover, så skal alle jo læse en SSD for første gang, og så er det jo nemmere at de lige kan finde ud af hvordan SSD'en er sat sammen, istedet for at finde en gammel test hvor det står 😉


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
13-12-2011 16:43:03
Svar/Indlæg:
6368/477
#1
Ja, here we go again...

Der er ingen der tvinger dig til at læse de to sider, og seriøst så ja, vi tror at der er nogen der læser det. Der er stadig folk derude som ikke aner hvad en SSD er, og disse mennesker vil måske gerne have en bedre forståelse af hvad der egentlig foregår, så er det jo fedt for dem at det er med i alle vores tests, istedet for kun at være med den første SSD test der er på siden.


mikam
 
Superbruger
Tilføjet:
13-12-2011 19:30:51
Svar/Indlæg:
873/25
#7
Jeg læste det faktisk for en gang skyld, men det var nu nok #1 der provokerede mig til det 🤣


da9els
 
Chefredaktør
Tilføjet:
13-12-2011 20:25:05
Svar/Indlæg:
4437/91
Det er CMS'et der skalerer billederne når de bliver uploadet. så hvis du kan presse dem sammen til ~700 px. i bredden i libre, så vil de ikke blive skaleret ved upload.
Ellers send mig filen så skal jeg prøve.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 21:58:53
Svar/Indlæg:
5874/1287
Dejligt endelig at se SSD blive testet med andet end Intel-controlleren. Smukt træk 🙂 .
Forhåbentligt vil denne tendens brede sig, så vi også får testet SSD'ere på AMD mobo's 😉

Jeg gættede nok på, at Intel controlleren ville være bedst, men SÅ meget? 😲 Det havde jeg ikke troet.

Mht test af Marvell controlleren, havde du mulighed for at tildele ekstra lanes til den for bedre SSD-ydelse? Hvis ja, gjorde du så det?

På mit mobo, ASUS P7P55D-E kan jeg vælge at flytte 8 lanes fra grafikkort-porten til Marvell-controlleren for ekstra ydelse til SATA 3.


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 22:31:35
Svar/Indlæg:
1029/82
#10 Tak for ros! Der er virkelig en kæmpe forskel på begge controllere, især i skrive operationer.

Jeg har faktisk ikke undersøgt muligheden for at tildele ekstra lanes til Marvell. Jeg ved at en lavere ydelse var forventet da det jo er en ekstern chip, men jeg kan undersøge om det er muligt på mit board 🙂


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 22:54:55
Svar/Indlæg:
5874/1287
Det må du meget gerne, og så (hvis du har mulighed for det) teste med en SSD på marvell-controlleren MED og UDEN de ekstra lanes, så det vil synliggøre om det giver noget, eller om det bare er en gimmik 😉


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 23:31:54
Svar/Indlæg:
1029/82
#12 Jeg kan teste med min egen Corsair Force 3. Jeg vender tilbage...


Anonym2021815192642
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2011 14:38:29
Svar/Indlæg:
2418/151
Tak for en test på kabler der tydelig viser der ikke meget forskel på intel 2.0 og 3.0


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2011 09:10:08
Svar/Indlæg:
1029/82
#14 Tak for det, jeg tænkte at det var en god ting at teste 🙂

#12 Med henblik på de ekstra lanes, fandt jeg ingen mulighed for at tildele nogen til Marvell controlleren.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2011 21:58:43
Svar/Indlæg:
5874/1287
#15 OK, så er det nok kun på denne model, ASUS P7P55D-E muligheden findes. I BIOS kan jeg vælge at tildele 8 ekstra lanes til _enten_ SATA 3 _eller_ USB 3. Jeg har ikke en SATA 3 SSD, så jeg kan ikke teste om det giver noget.
Og det kan du så heller ikke, men tak for forsøget 🙂


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2011 23:43:00
Svar/Indlæg:
1029/82
#16 Nej desværre. Min manual gav intet "clue" omkring det, og i EFI'en var der kun mulighed for at de/aktivere controlleren 😕


da9els
 
Chefredaktør
Tilføjet:
18-12-2011 10:45:36
Svar/Indlæg:
4437/91
Jeg kan forestille mig de ekstra lanes først har noget at sige, når der er diske nok på SATA-portene til udnytte båndbredden.