Test: Novabook LetNet

Bærbare d.  20. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 3 Kommentarer.  Vist: 10383 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4799,00
Produkt udlånt af: Novabook
DK distributør: Novabook

Layout / Design

Designmæssigt ligger vi i den mere afdæmpede afdeling, hvor der ikke er de store armbevægelser. Som mange andre bærbar mærker, bliver kabinet med tilhørende bundkort og andre småting produceret af tredjepart, hvorefter Novabook nærmere konfigurerer og tilpasser maskinen til kundernes behov. I dette tilfælde er der ikke blevet ændret noget særligt designmæssigt, og der er sågar en lille firkant i det ene hjørne hvor de kunne have tilføjet deres eget klistermærke.


 

Låget er dog ikke helt neutralt og kedeligt, da der er lidt struktur i det og desuden en diskret glimmer-effekt. Selv om der ikke er gjort så meget ekstra ud af designet, er den dog ganske nydelig, og vil ganske givet passe ind i de fleste hjem. Rent kvalitetsmæssigt virker maskinen rimelig solid, men det fornægter sig ikke, at det meste er udført i plastik, der giver efter når man udsætter det for tryk.

 

 

Som det efterhånden er blevet standard i vore dage, er tastaturet af chiclet-typen, og med et layout der er rimelig standard. Det er dog værd at bemærke, at der er blevet plads til et numerisk tastatur, hvilket jeg tror mange vil sætte pris på. Tastaturet i sig selv er rimeligt, men hvis man som jeg er kræsen på det punkt, vil det måske nok føles en anelse for klaprende.

 

 

Til glæde for de højrehåndede og til let gene for de venstrehåndede, er touchpadden forskudt en smule til venstre. Ud over det er den dog fin både hvad angår overfladen, størrelse og afgrænsning. Baren under touchpadden hvor de to musetaster er indbygget, er i mine øjne dog en smule for tynd, og afgiver en lidt for hørbar kliklyd når man trykker. Lige det med kliklyden er dog ikke meget anderledes end mange andre bærbare på markedet.

Vi zoomer lige lidt på nogle af detaljerne, heriblandt touchpadden, webcameraet over skærmen og tænd/sluk knappen. For en bærbar der er beregnet til den digitale nybegynder, der i overvejende grad nok tilhører den ældre generation, burde man have lavet tænd/sluk knappen større og mere synlig. Hvis man er synsbesværet eller oppe i årene, kunne jeg godt forestille mig, at man kunne have problemer med finde og få trykket ordentligt på den.

 

 

Vi vender blikket mod maskinens to sider, og se på hvilket tilslutningsmulighder vi har:

 

 

I denne afdeling mangler der ikke noget, det skulle da lige være USB 3.0 porte, men for en bærbar i denne prisklasse, er det bestemt ikke noget, jeg ville forvente var til stede. Der er de sædvanlige udgange til lyd, en DVD-brænder, netværksstik og indgang til strøm. Angående strømtilslutningen så vil jeg lige nævne, at det kan være en smule svært at får strømstikket ind og ud af maskinen. Desuden er der en fiks lillse 3-i-1 kortlæser, 3 USB 2.0 port, VGA og HDMI.

 

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-10-2011 13:30:07
Svar/Indlæg:
4217/223
lækker artikel


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
23-10-2011 18:00:31
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 Takker :)


las
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2011 11:13:00
Svar/Indlæg:
2151/51
Har aldrig forstået hvorfor touchpad skal sidde ude i venstre side på nogen bærbare.. Er da absolut ingen fordel hvis du spørger mig - Dog bliver det omtalt positivt i testen, hvorfor? Er jeg den eneste der hader det.. :p


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af las d. 25-10-2011 11:14:09.