Test: Silverstone FT05

Kabinetter d.  13. november. 2014, skrevet af Monberg75 5 Kommentarer.  Vist: 9345 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1345,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Introduktion:

 

 

Silverstone FT05, lækkert nyt kabinet i aluminium med rene linjer.

 

 

Silverstone blev grundlagt i 2003, og har skabt sig et ry som leverandør af kabinetter, strømforsyninger og andet periferiudstyr til PC i meget høj kvalitet. Ofte har Silverstones produkter nogle unikke egenskaber som du ikke finder andre steder. Silverstone er først og fremmest et designbureau med en stab af ingeniører, der udformer produkterne.  

 

 

På næste side kigger vi lidt på kassens indhold.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
13-11-2014 21:25:21
Svar/Indlæg:
4295/306
Tak for gennemgangen.

Kunne godt have brugt lidt mere dybdegående test af køleevne vs. støj da det er dette område Fortress serien normalt er kendt for. De 2 store 180mm blæsere i bunden skulle være super gode i et SLI/Tripple setup og med dette nye kabinet skulle man kunne presse noget meget kraftigt udstyr sammen på meget lidt plads. Det får vi desværre ikke at se i din opstilling.

Men jeg ved også godt at testere ikke har alt udstyr til rådighed. 🙂


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
13-11-2014 22:33:19
Svar/Indlæg:
1194/156
#1

Nu er jeg jo godt nok stoppet, men tillader mig at svare.

Testerne har ikke mulighed for at vise hverken Highend setups presset i et kabinet eller noget i den stil.

Det setup der bliver sat i kabinetterne, er udelukkende for at vise hvor meget plads der er til et normalt setup, og ikke mindst vise / finde ud af om der er problemer med kabelføringen.

Støjmålingen, er udelukkende for at vise hvor meget de medfølgende blæsere larmer, det er der jo rimelig forskel på alt efter producent osv.

Så at teste airflow, varme osv. med et highend setup i hver test, det tror jeg ikke du skal regne med at se :)


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
14-11-2014 09:36:30
Svar/Indlæg:
4295/306
#2 Det er jeg fuldt ud klar over - skriver det også. 🙂

Det var en rigtig fin gennemgang. Det kunne bare have været dejligt også at se det andet, men jeg er godt klar over de midler ikke er til rådighed. 🙂

En anden overvejelse går på grafikkort kølere, hvor jeg læste et sted at hvis man har grafikkort med "custom" køler skal man være opmærksom på hvilken vej heat-pipes løber på grafikkortet, og løber de langs med grafikkortet vil det ikke fungere optimalt i denne 90 graders opstilling. MEN ingen har undersøgt til bunds hvor meget det præcis drejer sig om og om det er mere teori end rent praktisk. Under alle omstændigheder vil de 2 store blæsere i bunden sørge for så rigeligt og godt airflow at det måske mere end udligner det. For grafikkort hvor heatpipes ligger på tværs er der ikke noget teoretisk problem...

Det gamle Fortress FT02 er hyldet som det absolut bedste til køling og støjsvag design. Men det er bare gigantisk stort. Og med slim-slot drev i FT05 får man et meget mindre kabinet, men som stadig skulle være genialt til stille+kølige systemer.


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
14-11-2014 09:49:43
Svar/Indlæg:
1194/156
#3

Helt i orden :)

Ja, i forbindelse med køleren, kan man godt sige det sådan. På normal vis, vil varmen jo søge op, det er klart. Nu kommer jeg så til at tænke på CPU køleren, den vender jo så forkert, hvis den teori holder stik. Og hvis man skal tage det helt bogstavelige, så sidder køleren jo også helt forkert på et grafikkort i et 'normalt' kabinet, da varmen så vil søge direkte tilbage, op i det print man prøver at aflede varmen fra. Den er jo helt gal, men det har trods alt virket altid ;)


DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-11-2014 03:09:23
Svar/Indlæg:
2786/120
En fin test 🙂
Trist at se de ting som Silverstone tilsyneladende har overset, da jeg sidder med deres FT04, og er fuldt ud tilfreds med pladsen og placeringen af diverse ting.

En ting jeg tror måske kan være årsag til dine problemer med køleren, er at bundkort af nyere dato har CPU'en placeret længere inde på kortet. Se f.eks. et eksempel på et Z97 bundkort fra Gigabyte her:

https://www.komplett.dk/gigaby...

Der er simpelthen mere åben luft til køleren på nyere bundkort, hvilket kan være årsag til at Silverstone har designet på de marginer de har.

MHT strømforsyningen har jeg ikke rigtig nogen ide om hvorfor der er så lidt plads til kabler. Det kan handle om at kabinettet kun er designet til PSUer med en vis længde. Men samtidig virker det bare som om Silverstone har været for opsatte på at få presset så meget HW ned på så lidt plads som overhovedet muligt, da folk idag vil have mere kompakte computere, og derfor har de sparet på dimensionerne 🙂

Det ærgrer mig lidt at se det, da jeg i sin tid selv anmeldte deres TJ09 og TJ10 kabinetter her på siden, og var svært tilfreds med den gode plads i dem dengang.

MVH.
Toke