Test: Seagate Backup PLUS Fast 4TB

Harddiske d.  28. maj. 2014, skrevet af Polarfar 2 Kommentarer.  Vist: 10863 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1851,00
Produkt udlånt af: Seagate
DK distributør: n/a

Introduktion


For et par uger siden testede vi på HWT en lille 1 TB mobil harddisk fra Seagate i Backup Plus serien. Nu er der kommet en udvidelse af programmet, der for alvor giver mulighed for at medbringe hele dit hjemmebibliotek i lommeformat. En mobil harddisk på hele 4 TB uden ekstern strømforsyning, men derimod drevet af en USB 3.0 port. Det er fremskridt i diverse teknologier der har muliggjort vidunderet. USB 3.0 kan levere op til 1 ampere i strøm, og det er lige præcis nok til at trække to 2,5" harddiske på hver 2 TB plus en lille raid controller. Det giver ikke blot 4 TB samlet, men også dobbelt op på hastigheden når der læses og skrives. Seagate lover os op til 220 MB/s i overførselshastighed, uden dog at specificere om det er læse- eller skriveydelsen. Det kigger vi nærmere på under testen.

Sammen med drevet følger det meget roste Seagate Dashboard software, der kan bruges til at tage backup af både din PC, mobiltelefon og dit indhold fra social medier som Facebook, Youtube og Flickr.

 


 

Seagate navnet er nok kendt af de fleste der har prøvet at rode med harddiske og PC'er, og firmaet har da også eksisteret siden 1979. Det er ubetinget det mest solgte mærke inden for lagermedier, og man har for længst rundet en milliard solgte enheder. Det nuværende Seagate firma er enormt, og udvider fortsat. I 2005 opkøbte man Maxtor, et andet kendt harddisk mærke. Og senest i 2011, købte Seagate også Samsungs harddisk afdeling. Faktisk så indeholder Backup Plus Fast hele to 2,5" Samsung-brandede harddiske.

Vi åbner kassen på næste side.

 

eviling
 
Overclocker
Tilføjet:
29-05-2014 02:10:41
Svar/Indlæg:
442/14
Synes ikke jeg kan finde info nogen steder om man kan ændre den til raid 1 i stedet for 0 ?

Kunne være et virkelig dejligt produkt hvis man kan 🙂


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
29-05-2014 11:06:22
Svar/Indlæg:
2309/846
Du efterspørger en helt anden produkttype, nemlig en NAS. Hele humlen ved denne HDD er jo netop at der er 4TB plads.