Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: HornetTek

BIOS

 

Men lad os tage et kig på hvad Award BIOS på bundkortet har at byde på.

 

 

Først har vi hovedmenuen. Her er der lidt af hvert. Cell Menuen, er MSIs overclockning område, og M-Flash er deres BIOS update tool

 

  

 

 Her befinder vi os i Advanced BIOS Features hvor man kan ændre alt fra Boot orden til PCI Latency Timer.

 

 

 

 

 

Her befinder vi os så i HW Monitor, hvis hovedfunktion er at vise temperatur for kabinettet, og de to blæsers RPM. Desuden viser den også 3.3V, 5v og 12V linjen, men disse målinger er rene skud i tågen. Hvis man vil have de rigtige tal, skal man have fat i et voltmeter.

 

 

 

Her er vi så inden i Cell Menu, hvor det sjove sker. Meget klassisk starter BIOS med to undermenuer der viser oplysninger om CPUen, hvilket indeholdte de informationer som man kunne forvente.

Det mest usædvanlige på dette billede er OC Genie Lite, som er en auto overclock funktion. På mit system opnåede den et overclock på 17x226 hvilket bliver 3842Mhz. Desuden blev mine ram sat til den laveste divider. Desværre blev der ikke forøget nogen volt, og systemet var altså OCCT stabilt ved den indstilling. I OC delen vil vi kigge nærmere på om hardware funktionen på bundkortet klare sig bedre.

 

 

 

Vi fortsætter ned af Cell Menu siden som er inddelt af tværgående streger i kategorier som fx hukommelse, Onboard VGA, Volt etc. I højre side står der en mindre beskrivelse som i nogen tilfælde kan være behjælpelig, men de fleste steder er der tale om en forklaring af hvor meget en indstilling ændre sig ved et tryk, eller hvad farve markeringerne på tallene betyder.

 

 

 

 

 

 

Nogen som jeg var meget glad for at se var Overclocking Profile delen, som jeg personligt næsten ikke kan klare mig uden.  Den giver en mulighed for at gemme op til 6 BIOS setups, så man er fri for at miste alt ved et CMOS clear.

 

  

 

Endeligt har vi M-Flash som er en meget ligetil opdatering side. MSI har dog tilføjet den funktion at man kan boote på en BIOS der ligger på sit USB stick, hvilket er en god måde at sikre sig på at den bios man er ved at flashe til sit bundkort faktisk virker (eller udbedre et problem som man har).

 

På næste side smider vi det lille bundkort igennem testbenchen og ser hvordan den ser ud når den kommer ud igen.

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-09-2010 07:19:55
Svar/Indlæg:
3011/103
Jeg har dette bundkort, og min opfattelse er også, at det ikke clocker specielt godt. Er også enig i, at bundlen er lige skrabet nok. F.eks. kunne et par flere SATA-kabler være passende. Jeg har mener dog bestemt, at jeg har fået en manual med til mit.

Jeg havde gerne se, at der var 1-2 3-pinsstik mere på bundkortet, så man kunne sætte flere blæsere til.

Lidt test af hvad det interne grafikkort kan klare kunne måske være på sin plads, men ellers fin gennemgang.

Ud over det et udmærket bundkort, hvis man ikke er alt for krævende.