Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: OCZ
DK distributør: OCZ

Test - 2. del
 

Denne del af testen tager udgangspunkt i nogle mere hverdagsagtige situationer. Her testes SSD'ens loadtider og dens evne til at behandle små filer. Endvidere vil SSD'en blive fyldt op med data. Derved er det muligt at illustrere det tidligere omtalte slid, der bevirker, at en SSD bliver langsommere i takt med, at den bliver fyldt.

Loadtider på SSD'en bliver testet ved, at måle hvor hurtig disken er til at boote/starte Windows, altså den tid der går fra der trykkes på startknappen til Windows står klar med skrivebordet. Der vil også blive målt hvor hurtig, den kan starte computerspillet Mass Effect 2, samt indlæsning af et gemt spil.

Til denne test er der benyttet en WD Caviar SE 16 mekanisk harddisk som reference. På denne måde, er det muligt at holde de opnåede loadtider op mod noget. Selvom WD-disken har et par år på bagen, så er det stadig en god hurtig harddisk.

Link til reference disken:
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=301

På diskene er der kun installeret det ene computerspil samt relevante drivere.
 

Opstartstider

   
 

Når det kommer til loadtider så ligger Vertex 2 disken igen godt ud. Det var muligt at starte Windows 7 op på under 30 sek., hvilket bestemt ikke er noget dårligt resultat! Ved opstart og load af spillet Mass Effect 2 lader det til, at det ikke er systemdiskens hastighed som er altafgørende.
 

Håndtering af små filer
 

 

 

I denne test er det tydeligt at Vertex 2's hurtige write hastighed giver positivt udslag, og resten af feltet efterlades i en støvsky.

 


 

I den sidste del af testen vil slitage-problemet, beskrevet på siden "SSD'en i praksis", blive illustreret. SSD'en bliver testet med programmet HD Tune Pro. Der vil blive lavet et før- og efter billede af diskens læse- og skrivehastighed.

 

 

 

Ovenfor ses læse- og skrivehastighed, når disken er tom og på billederne herunder ses læse- og skrivehastighed, når disken er fyldt med data.

 

  

 

Som det ses bliver også denne SSD negativt påvirket af data-opfyldning. Dog har den stadig en fornuftig hastighed. 

Hernæst en opsummering og konklusion.

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2010 13:50:47
Svar/Indlæg:
3011/103
Lækker disk.

På siden om SSD'en i praksis står der i bunden:
På næste side tager vi et kig på Intel SSD'ens specifikationer

Nu har du sikkert bare kopieret din tekst fra tidligere artikel, men det bør måske lige rettes rigtigt til?! 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SoundWave d. 30-05-2010 13:51:02.


Morpheus@HOOD
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2010 14:25:04
Svar/Indlæg:
637/63
#1

Hov, jeg har vist sovet lidt der, det er rettet nu. 😴

Mvh Ronni


vildand
 
Enthusiast
Tilføjet:
31-05-2010 09:51:08
Svar/Indlæg:
6/0
"tommelfingerreglen er at man uden at ændre på antallet af chips, kan halvere kapaciteten, for teoretisk set at fordoble ydelsen. Når man skalerer på denne måde hedder det data striping, og det kan bedst sammenlignes med traditionel RAID 0."

...Så vidt jeg ved halverer man ikke kapaciteten ved data striping... man fordeler bare data på flere fysiske enheder og opnår dermed højere tilgangshastighed?! Ved mirroring derimod, halvere man kapaciteten, fordi den ene halvdel synkroniserer med den anden ?!

..Eller er jeg helt forkert på den ?!



N/A
 
Enthusiast
Tilføjet:
31-05-2010 11:22:27
Svar/Indlæg:
221/2
Super artikel, spændende at se hvad der sker med disse SSD'er!

Et lille men: Jeg kunne godt tænke mig at der en anden gang var inkluderet en eller anden reference mekanisk disk i bench'ene, så vi almindelige dødelige også har noget at relatere til 😛


Chrisp
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-05-2010 20:26:10
Svar/Indlæg:
617/52
tænker: hvorfor X25-V
ville testresultaterne mon se markant anderledes ud hvis der blev anvendt en intel X25-M i stedet for...?