Test: A-Data SSD disk 64GB S391

Solid state disk d.  04. december. 2009, skrevet af Morpheus@HOOD 0 Kommentarer.  Vist: 10160 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: InterData
DK distributør: Inter-Data

Test - 2. del
 

2. omgang - Windows 7 (7.600) + benchmark-programmer installeret

Crystal Diskmark
Dette program tester en harddisks overførelses hastighed ved 2 forskellige fil-længder og vedvarende hastighed. Testen gentages 5 gange ved hvert scenarie for at bestemme en middelværdi. Både læse og skrive hastighed bliver testet.

   
 

HD Tach
Et low-level hardware benchmark-program til at måle random access-time, læse-/skrivehastigheder og CPU-forbrug på lagringsenheder såsom harddiske, flytbare drev og RAID. HD Tach prøver at omgå så mange lag af software som muligt, for at være tæt på den fysiske enhed og derved give et mere realistisk billede.

 
  

ATTO
En af de ældste harddisk-benchmarks som stadig bruges. Programmet måler rå overførselshastigheder for både læse- og skrivehastigheder, og placerer data i grafer som er nemme at fortolke. Testen blev kørt med standard kørsel fra 0,5KB igennem 8192KB overførselsstørrelser med den samlede længde af 256MB.

  
 

HD Tune Pro
En udvidet udgave af HD Tune, som indeholder mange funktioner såsom skrive-benchmark, AAM-indstillinger, kommandoprompt-parametre og fil-benchmark. Programmet minder om ATTO men har flere test muligheder.
 

HD Tune Pro (Read benchmark)

  
 

 HD Tune Pro (File Benchmark 32KB)

   
 

HD Tune Pro (File Benchmark 512MB)

  
 

HD Tune Pro (Random Access Time)

    
 


Konklusion på 2. omgang
Disken formår også med et styresystem og testprogrammer at bibeholde den lovede ydelse, endda med lidt flere MB/s i læsehastighed, jævnfør Crystal Diskmark, ATTO og HD Tune (512MB), nemlig 160-165 MB/s. Men igen hvis man sammenligner med de andre diske, ligger A-Data s391 stadig og holder "bagtrop", hvilket også igen er forventet.

Vi hopper videre til en samlet konklusion på næste side.