Test: Memorex Essential TravelDrive

Harddiske d.  14. april. 2009, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 10272 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Memorex
DK distributør: Memorex

Software

Med Windows Vista virker disken nemt via plug and play, og et minuts tid efter disken er sat til dukker der en ny diskenhed frem. Når man åbner den finder man to mapper, hver indeholdende backupsoftware til henholdsvis Macintosh og Windows. Ganske enkelt ligger programmet som en exe-fil, og det er ikke stort andet end dobbeltklik -> næste -> næste -> næste -> udført, og så er programmet installeret.

 Og minsandten om der ikke er kommet en ny genvej på mit skrivebord:

Programmet hedder TotalMedia Backup og er som navnet antyder er det et program, som kan være behjælpelig med at tage backup af dine filer. Med mindre det er slået fra, vil programmet automatisk starte op sammen med computeren og lægge sig i værktøjslinjen. Hvis man har planlagt en automatisk backup, vil filerne man har valgt så automatisk blive kopieret til den eksterne harddisk.

I hovedmenuen kan man vælge, om man gerne vil tage backup, eller om man vil genetablere noget fra en tidligere backup. Under backup får man fire forskellige valgmuligheder: Backup af lyd, foto og musik, backup af dokumenter, planlægge backup eller avanceret backup. Avanceret backup er faktisk ikke så avanceret igen, for navnet dækker blot over at man kan udvælge specifikke mapper at tage backup af.

Hvis vi vælger at ville tage backup af dokumenter, får vi mulighed for at vælge hvilke filtyper vi vil tage backup af. Her kunne vi for eksempel vælge filer fra Microsoft Office og i forskellige billedformater. Vi får her også mulighed for at vælge om alle filer skal kopieres hver gang, eller det kun er ændrede filer der skal tages med. At man har muligheden for at definere at kun ændringer skal medtages er vældig smart, da fuld kopiering hver gang vil belaste harddisk og processor unødvendigt.

Programmet vil nu begynde at søge efter filer af de givne typer, og efter noget tid har programmet fundet en masse filer som skal kopieres. Så er det faktisk ikke stort andet end at vælge et navn til backuppen samt en destination, og så bliver tingene kopieret.

Muligheden for automatisk backup er som sagt også til stede, og man har mulighed for fuldstændig at definere hvornår disse backups skal foretages. Backups kan tages dagligt, ugentligt eller månedligt og planlægges til en bestemt ugedag og klokkeslæt.

Alt i alt et fint lille program, som har de funktioner som det bør have.

Sammer
 
Superbruger
Tilføjet:
14-04-2009 11:39:28
Svar/Indlæg:
98/59
Hold jer fra Memorex. Jeg har haft et traveldrive fra dem og havde et lille banalt problem, de er umulige at komme i kontakt med. Jeg har prøvet ALT ringet, mailet, oprettet rma sager via hjemmesiden alt uden held. De eneste som har svaret er den amerikanske afdeling og de kan/il selvfølgelig ikke hjælpe.


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
14-04-2009 15:25:40
Svar/Indlæg:
440/3
#0
Fin test, men det kunne være rart med et par ord om, hvilken maskine du har tilsluttet disken. Efter min erfaring ER der forskel på de forskellige chipsets USB-controllere. Min bærbare, som kan ses i min profil, når i HD Tune f.eks. sjældent over 12-13 MB/s med forskellige eksterne harddiske, og det er uanset, om det er en 2,5" 7200RPM på 100GB eller en 3,5" 7200RPM på 500GB, jeg tester. Derfor vil jeg mene, at USB-controlleren nemt kan være en begrænsende faktor, uanset om den BURDE kunne køre 480MBPS.

EDIT: Testede lige 2,5"'en på min Acer Aspire One AOA110, og her var resultatet knap 30MB/s, så der ER altså stor forskel på effektiviteten af USB-controllere.