Test: MSI EX-620

Bærbare d.  22. december. 2008, skrevet af jmose 0 Kommentarer.  Vist: 10887 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI.com
DK distributør: Rosenmeier.dk

Test

 

Jeg har haft maskinen til låns i en lille uges tid, og har i den periode brugt maskinen som min primære arbejdsstation. Det har betydet helt normale arbejdsopgaver som word og surf. Men som altid har jeg også testet maskinen med en række benchmarks, og kigget lidt på hvordan maskinen ellers gebærder sig i dagligdagen.  Jeg har testet i følgende benchmarks programmer:

  

  • SiSoft Sandra
  • 3DMark03
  • 3DMark05
  • 3DMark06
  • SuperPi 1.5MOD
  • Battery-eater Pro 2.70 (Batteritest)

 

Spil-benchmarks er ikke medtaget, da maskinen ikke ligefrem sigter på prædikatet gamer bærbar. Jeg er dog alligevel spændt på resultaterne i 3Dmark, da jeg selv har et Ati 3450 i min stationære -der ligeledes er valgt på grund af lavt strømforbrug.  Maskinen kom med præ-installeret Windows Vista Home Premium x32 og medfølgende drivere.

Nu er det jo ikke ligefrem sjovt, at sidde og kigge på grafer uden at have noget at sammeligne med. Så derfor har jeg valgt Zepto 6224 og Zepto Titan A15 som sammenligningsgrundlag. De havde følgende specifikationer:

  

Zepto 6224:

CPU:          Intel Core 2 Duo T5450 1.66 GHz
Grafikkort: 
Geforce 8600 GT 512 MB Ram
Ram:          2048 MB DDR-II PC5300 Ram
Harddisk:    120 GB 7200 RPM SATA

Zepto Titan A15:

CPU:          Intel Celeron M540 2.0 Ghz
Grafikkort: 
Onboard SIS Mirage3 256MB
Ram:          1024 MB DDR-II PC5300 Ram
Harddisk:    120 GB 7200 RPM SATA

 

Måske ikke verdens bedste sammenlignings grundlag. Men jeg mente det ville være sjovt, at se hvordan MSI EX620  ligger i forhold til en maskine med onboard grafik og en med et grafikkort til at spille på.  Denne maskine er jo ikke ligefrem en gamerbærbar, så at sammenligne den med en som havde et 8800M GTX, ville jo være helt hen i hegnet.

 


Ydelse

Vi starter med de bench der tester maskinen for rå ydelse. Alle test er gennemført med strømstyringen på høj ydeevne og maskinen kørende på strøm. Undtaget herfra er selfølgelig målingerne på batteri. Benchmarks er kørt i standard indstillinger og en USB mus tilsluttet. Alle test er ligeledes kørt igennem 3 gange for at eliminere fejl-målinger.

Vi starter med Sisoft Sandra, og ser hvad der kommer ud af det.

 

 

 

 

 

Så er tid til at kigge på Ati 3470 kortets evner i 3Dmark:

 

Og ganske som forventet. Ikke nogen verdensrekorder at komme efter. Men kortet er jo stadig anvendeligt til dets primære  formål, nemlig at levere rimelig ydelse til en DVD film eller TV-out, uden at få din elmåler til at spinne. 

 

Vi kører videre med en SuperPi. SuperPi 1M beregner 1 Mio decimaler på tallet PI, og giver et fingerpeg om CPU´ens evne til at knuse tal. Normalt er det jo en disciplin som Intel er gode til.

 

 

Og som forventet leverer den et godt resultat. Men jeg er noget overrasket over at Celeronen på Zepto Titan er så sløv i optrækket. Jeg havde godt nok forventet en forskel i tiderne, men alligevel ikke så stor forskel.

  


Dagligdagen

Hvis jeg idag skulle ud og købe en ny bærbar, ville jeg nok helt klart have MSI EX620 med i mine overvejelser. Den er bygget på en måde der virkelig tiltaler mit sarte øre. Jeg er nemlig ikke den store gamer, og stiller derfor helt andre krav til en maskine end mange andre. Jeg vægter lavt forbrug og lavt støjniveau. Og er der noget som denne MSI kan, er det kunsten at være stille. Det lyder måske som noget volapyk. Men det er altså ikke alle bærbare der formår at være støjsvage under arbejde. Men MSI EX620 kan!

Under hele testperioden kunne jeg på ingen måde sætte en finger på blæserstøj. Maskinen stod lige så stille og snurrede uanset hvad jeg foretog mig. Ikke engang den sædvanlig op/ned lyd fra blæseren forekom. Og hvis jeg lige klaskede lappen på maskinen var den dårligt nok varm. Ja, jeg kunne godt lige blive i tvivl om den var tændt, hvis jeg lige havde forladt den en time og så kom tilbage..

Samtidig har  MSI EX620 været meget behagelig at arbejde med. Jeg er blevet virkelig glad for de nye touchknapper. Og jeg glæder mig til at se om det var en enlig svale, eller om andre har fået øjnene op for fordelene også. Det giver samtidig også maskinen et helt andet udtryk, når der næsten ingen synlige knapper er.  


Hvis vi lige skal kigge på det sidste i denne test, er det naturligvis batteriet. I dagligdagen betyder bench ikke så meget for alle. Langt de fleste vil købe en maskine, som dækker deres behov. For nogle er det at maskinen kan spilles på, imens at andre vægter batterilevetid og lav vægt. Derfor er det selfølgelig også relevant at teste disse forhold på maskinen. Så med Batteryeater Pro og en DVD film under armen, kom jeg til følgende målinger:

 

Og jeg synes da at MSI har ganske hæderlig batteri kapacitet. 100 Minutter rækker godt og vel til en DVD film - så længe det ikke ligefrem er Titanic, eller anden helaftens film du smider på.