10 facts om ny AMD cpu m. Vega grafik

CPU, AMD d.  27. marts. 2018, skrevet af loopstr 7 Kommentarer.  Vist: 7650 gange.

Nyhed

 

10 Facts om de nye AMD Ryzen™ Desktop cpu´er med Radeon™ Vega Grafik

 

FACT # 1: De er en ny type Ryzen-processor

Hidtil har alle AMD Ryzen ™ processorer til stationære pc'er været rene CPU'er. Med andre ord, de skal være parret med et AMD Radeon ™ eller GeForce grafikkort. Men den nye AMD Ryzen ™ processor med Radeon ™ Vega Graphics er anderledes. Grafikken er bygget ind i cpuen og du kan dermed tilslutte skærmen til et kompatibelt bundkort uden at skulle bruge et grafikkort. Den indbyggede Radeon Vega grafik er ideel til kompakte eller lette systemer, hvor størrelse eller budgettet muligvis ikke tillader et selvstændigt grafikkort.

 

FACT # 2: Der er to modeller at vælge imellem

Du kan vælge imellem AMD Ryzen ™ 5 2400G eller Ryzen ™ 3 2200G, med amerikanske priser på henholdsvis $ 169 og $ 99. Den er god nok, du kan få en quadcore Ryzen processor med Radeon Vega grafik fra kun $ 99!

 

FACT # 3: Med hensyn til bundkort, så er nemt at finde et der passer

AMD tror på at bruge den samme CPU socket så længe som muligt. Det hjælper med at udvide levetiden på det bundkort du har købt, hvilket giver dig mulighed for at opgradere hen ad vejen. Socket AM4 til AMD Ryzen-processoren er ikke anderledes: Vi har arbejdet sammen med vores bundkortspartnere for at frigive softwareopdateringer til eksisterende bundkort, der giver support til Ryzen 3 2200G og Ryzen 5 2400G. Faktisk bør de fleste bundkort allerede være kompatible. Men hvis dit bundkort stadig har brug for opdatering, er det let at få det!

 

FACT # 4: De har den hurtigste grafik, der nogensinde er blevet bygget ind i en stationær processor

AMD har lavet processorer med indbygget grafik siden 2011, men dette er vores hurtigste til nu! For brugere, der tænker på at opbygge et let gamer system, er AMD Ryzen ™ 5 2400G for eksempel god et måde starte på. Det kan nemt køre populære spil som DOTA ™ 2, The Elder Scrolls V: Skyrim®, CS: GO ™ eller Rocket League ™. Og hvis du finder ud af, at du gerne vil opgradere til en hurtigere, selvstændig GPU senere, kan du gøre det uden problemer! Og før jeg glemmer det: Den indbyggede grafik har fuld understøttelse af DirectX® 12 og Vulkan® 2

Radeon Vega 11 grafik core i AMD Ryzen 2400G

 

 

FACT # 5: De åbner nye muligheder for AMD

Ifølge en nylig rapport fra Jon Peddie Research (JPR) bruger ca. 30% af alle stationære computere ikke et selvstændigt grafikkort. Disse pc'er leveres kun med processorer, der har indbygget grafik, og de går til nogle ret store markeder. Familiecomputere, alt-i-en-enheder, små virksomheder, regeringer, lavbudget gamere, småformfaktorer og mere. Disse spændende muligheder er nu åbne for AMD Ryzen takket være AMD Ryzen Desktop Processor med Radeon Vega Graphics!

 

FACT # 6: Alt er låst op for overclocking

Mange af os, der arbejder med AMD Ryzen projektet, elsker at overclocke, og vi har længe følt, at det eneste rigtige var at lade alle AMD Ryzen processor være låst op for overclocking. De nye Ryzen 5 2400G og Ryzen 3 2200G-processorer har også fuldt oplåst CPU, GPU, hukommelse og voltage.3 . Som en ekstra fordel er disse nye CPU'er effektive 65W-modeller, mens de fleste Socket AM4 bundkort kan håndtere op til 95W (og lidt ekstra); det giver nogle ekstra muligheder, som du kan bruge til at teste dine overclocking evner.

 

FACT # 7: De er det første skridt i en større familie

I foråret 2018 planlægger AMD at udgive en fuld familie af AMD Ryzen 2000-seriens processorer, men som der siges, man skal starte et sted. For tiden er AMD Ryzen 5 2400G designet til at erstatte Ryzen 5 1400 til samme pris ($ 169 USD). Tilsvarende er Ryzen 3 2200G designet til at erstatte Ryzen 3 1200 til en endnu bedre pris ($ 99 mod $ 109). Processornes kerner og tråde er de samme fra gamle til nye, men 2200G og 2400G har højere clockspeeds, bedre boost og en grafik kerne, der kan køre spil! Mere ydeevne og funktioner for dine penge, det er da en god deal! (Og hvis du er nysgerrig, er processorerne, vi planlægger til senere i foråret, "rene CPU'er" for entusiaster, der foretrækker hurtige, selvstændige grafikkort.)

 

FACT # 8: De har en cool ny boost algoritme

Når vi designer en ny Ryzen-processor, bygger vi en lille smule intelligent selvbevidsthed kaldet AMD SenseMI teknologi ind i. Med AMD SenseMI er processoren opmærksom på sin egen temperatur og klar over, hvor meget strøm der trækkes fra bundkortet. Hvis processoren ved, at den fungerer inden for sikre tolerancer, så ved processoren også, at det er sikkert at hæve clockspeed for bedre ydeevne! Vi kalder det Precision Boost. AMD Ryzen processoren med Radeon Vega Graphics har Precision Boost 2, som gør det muligt for Precision Boost at arbejde mere aggressivt på flere CPU-kerner, oftere. Du kan lære meget mere om Precision Boost 2 i dette blogindlæg, men den vigtigste afhentning er, at Precision Boost 2 er mere effektiv end sin forgænger og en stor nyhed i 2200G og 2400G.

 

FACT # 9: Radeon Vega grafik er fantastisk til underholdning

Du har allerede set, at 2200G og 2400G kan spille spil, men spil er ikke det eneste, en grafikkerne kan gøre. Folk ser også film og tv-udsendelser fra forskellige kilder på mange forskellige typer skærme. Radeon Vega grafikken, indbygget i disse nye processorer håndterer H.264, HEVC og VP9 i hardwaren til jævn, flydende og stille afspilning. Med andre ord, tjenester som Amazon Instant Video, Hulu, Netflix og YouTube håndteres alt sammen af dedikeret hardware inden for vores nye processor.4 Når det kommer til skærme, kan Radeon Vega grafik håndtere enhver skærm op til 4K UltraHD, selvom du også afspiller i High Dynamic Range (HDR) og Radeon FreeSync technology.5

 

FACT # 10: Du behøver ikke at være ekspert til at overclock

Ikke alle er bekendt med BIOS, endnu mindre overclocking fra BIOS. Det er okay! Hvis du stadig vil give overclocking på 2400G og 2200G et forsøg, så har vi lige værktøjet til dig, AMD Ryzen Master. Dette er et Windows baseret program, der giver dig fuld kontrol over CPU clockhastighederne, GPU-clockhastighederne, hukommelses hastighederne (og volt spændinger for alle). AMD Ryzen Master gør det super nemt at afprøve overclocking lige fra skrivebordet og samtidig overvåge din hardware, mens du gør det. Det er nemt!

 

Resumé

Med "Zen" og "Vega" teknologier, der nu er tilgængelige for under $ 100, er underholdning, de nyeste teknologier og en god pc tilgængelig for alle der bare vil have tingene lavet og have et sjovt spil ved siden af. Og når deres krav vokser, kan AM4 platformenunderstøtte flere GPU'er og Ryzen processorer med op til 8 kerner og 16 tråde. Hvis du ny i pc verdenen eller leder efter noget der er til at betale og samtidig holdbart, så er AMD Ryzen processoren med Radeon Vega Graphics din rigtige vej at kikke.

 

 Velkommen til den fleksible skare af Ryzen - nu med Radeon grafik indbygget!

Try-this
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-03-2018 07:57:55
Svar/Indlæg:
151/6
Det er et par spændende APUs de er kommet med. Jeg har selv lige samlet en minigamer, baseret på 2200g og det fungerer imponerende godt til prisen.

Fact#7 er lidt inde på hvad fremtiden bringer, men det er med en ret kort horisont.

Her er lige et par roadmaps for 2019/2020:






loopstr
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-03-2018 11:48:18
Svar/Indlæg:
494/66
Jeg skal helt sikkert prøve en af dem på et tidspunkt :yes:


Try-this
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-03-2018 12:36:06
Svar/Indlæg:
151/6
Efter at have set hvor godt 2200G'eren kørte så er jeg ihvertfald ret overbevist om at jeg hopper på APU vognen i næste generation - dog i udgaven med flest mulige logiske CPU tråde, da jeg kører med 2 skærme og min pc af og til agerer mediecenter.

Min nuværende PC er med noctua PWM fans både på CPU køler og rundt i kabinettet, så eneste støjkilde ved gaming er mit dedikerede grafikkort, det vil jeg gerne eliminere ved at gøre brug af en APU :)


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-03-2018 17:26:25
Svar/Indlæg:
4536/104
#3 vel du skal nok ha fat i et af de special kabinetter med køleripper på ydersiden hvis du skal passive køle din APU. Ikke at det ikke kan lade sig gøre, men jeg tror det kan begrænse ydelsen en smule i værste fald.

Hva system har du pt. ?
Din profil viser jo et system fra dengang jeg havde A64 opteron dual core med 1ghz oc på vand(eller ligefrem tidligere end det). 🤣


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-03-2018 22:09:21
Svar/Indlæg:
3059/255
Ja jeg har i tankerne at anskaffe mig en af disse. Men om det bliver en 2200G eller 2400G er jeg ikke faast besluttet på endnu


Try-this
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2018 16:43:17
Svar/Indlæg:
151/6
#4 ja systemet i min profil passer til mit profilbillede som efterhånden har en del år på bagen 🤣

Mit nuværende system består blandt andet af
Corsair 250D med 1x150mm, 2x120mm og 2x80mm noctua PWM fans
Ryzen 7 1700 med Noctua NH-U9S
Og så har jeg genbrugt mit ASUS GTX 760 DirectCU II OC 2 GB og selvom det jo burde være ret stille, så støjer det urimeligt meget sammenlignet med resten af systemet, derfor jeg tænkte at en APU ville være et lækkert skift ;)


da9els
 
Chefredaktør
Tilføjet:
31-03-2018 14:14:12
Svar/Indlæg:
4437/91
Jeg nuppede en 2200G til medie centeret / serveren, og den er lige i skabet. Langt mere snappy end noget Smart/Android/AppleTV, mulighed for 60fps interpolation, 10bit HEVC 1080p, gaming-capable, osv. :)
IMHO det bedste produkt på desktop markedet i mange år.