Windows 8 siden sidst

Software d.  09. september. 2011, skrevet af Kasseren 7 Kommentarer.  Vist: 3331 gange.

Windows Stifinder

Den 26. august kunne rehan09 fortælle os at teamet bag Windows 8 havde set på Windows Stifinder, fundet frem til hvilke funktioner der blev brugt mest og optimeret specielt operationen kopiering med en bedre brugerflade.

De funktioner der bliver brugt mest har teamet lavet følgende graf over
 

Tre dage efter rehan09s post præsenterede teamet hvordan de havde skabt en primær(Home) ribbon til Explorer(Stifinder) som byggede på den brug de havde observeret. Læg mærke til at op knappen, til at gå til den mappe der ligger et niveau højere, er tilbage.
  

De andre tabs er:
Share, der giver adgang til ting som deling på netværket og print
  

View, der gør det muligt at ændre udseendet af mappen.
  

Manage, der gør det muligt at ændre indstillinger for biblioteket
   

Endelig er der en Search tab der viser sig når der klikkes på søgefeltet og gør det muligt at specificere søgningen yderligere.
   

 En anden ting der er indført med de nye ribbon menuer er at der er kommet tastatur genveje til alle funktionerne på en ribbon, som det kan ses herunder. Men bare rolig, gamle genveje som CTRL + V og C bevares.
   

Man skulle tro at tilføjelsen af en ribbon menu gjorde at der blev mindre plads til at vise filer, men ifølge teamet vil vi i fullscreen på en skærm med opløsningen 1366 X 768 faktisk få plads til to linjer mere end i Windows Vista og 7. Skulle det ikke være nok er der mulighed for at modificere eller helt fjerne den nye ribbon.

Mere info kan findes på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/08/29/improvements-in-windows-explorer.aspx

Af nye funktioner i Explorer kan nævnes at vi i Windows 8 vil være i stand til at køre ISO og VHD filer.

Mere info kan findes på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/08/30/accessing-data-in-iso-and-vhd-files.aspx

Metro stil og skrivebord
De fleste af jer har sikkert set at Windows 8 kommer med en ny brugerflade, som er optimeret til berøringsfølsomme skærme, dette er deres Metro stil.
   

 Selvom at Microsoft gerne så at vi alle bruger deres nye brugerflade, med tilhørende Apps, har de heldigvis respekteret at mange af os hellere vil beholde vores skrivebord, enten fordi det er det vores programmer er optimeret til eller af vane, hvorfor det er tilgængeligt i en form der i store træk ligner den vi kender fra Windows 7. Det er dog svært at finde troværdige billeder af.

Mere info kan findes på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/08/31/designing-for-metro-style-and-the-desktop.aspx

Hyper-V
Endnu en ny ting i Windows 8 er at teamet bag har integreret Hyper-V, der skulle gøre det muligt at køre andre operativsystemer som en virtuel maskine. Et eksempel på brug er at teamet vil lave en prekonfiguration med gamle versioner af Internet Explorer, der vil gøre det lettere for udviklere at teste hvordan deres hjemmeside vil opføre sig på dem.

Vi mere almindelige brugere vil kunne bruge den virtuelle maskine, som en 'sandkasse', til at sikre at skadelig software ikke kan få adgang til det primære operativsystem.

Mere info kan findes på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/07/bringing-hyper-v-to-windows-8.aspx

Opstartstid
En af de ting der har irreteret mange ved Windows er den tid det tager fra at vi trykker på Power knappen til Windows er indlæst. I Windows 8 har teamet forkortet starttiden med mellem 30 og 70 procent.
 

Måden de har fundet den ekstra tid på er at system init, den periode der er mellem BIOS og loginskærmen, er blevet ændret, fra at skulle initialisere og indlæse både operationssystemet og drivere, til at indlæse systemet fra en dvale tilstand og derefter indlæse driverne.
 

Det vil stadig være muligt at lave en opstart på den gamle måde, så systemet tjekker hvilken hardware den kører på og tilpasser sig derefter, så din Windows 8 installation også kan håndtere at du får nyt hardware. Skulle du glemme at sætte Windows 8 til at lave en cold boot før du installerer ny hardware skal du bare vælge Genstart, da denne funktion laver bruger cold boot og derfor skulle fange ændringen.

Mere info kan findes på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/08/delivering-fast-boot-times-in-windows-8.aspx


 Alle links og billeder brugt i denne opdatering er fra siden http://blogs.msdn.com/b/b8/ hvor de der ønsker at følge Windows 8 kan læse mere.

Cown
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2011 00:06:10
Svar/Indlæg:
64/10
Lækkert, kunne dog være rart med detaljeret oplysninger om PC1-30 som de har testet det på. En maskine med SSD vil jo give flere sekunder på opstarten.


Kasseren
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2011 01:44:14
Svar/Indlæg:
1814/48
@1 Ifølge teamet er det en HP EliteBook 8640p (Intel® CoreT i7-2620M, 8GB, 160GB SSD) der kan ses starte op på http://www.youtube.com/watch?v...

Det giver da et lille billede af hvad vi kan forvente af egne systemer.


gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2011 11:39:13
Svar/Indlæg:
3065/208
Mon ikke den ekstreme opstartstid kan tilskrives et par tweaks på softwaresiden... Windows Mobile?


Ubehage
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2011 13:40:16
Svar/Indlæg:
905/100
Deb absolut vigtigste tweak, som har manglet lige siden Windows 3.11, er når fil-cachen er fyldt op og Windows beslutter sig for at "nu skal det hele flushes", så må alle andre programmer pænt vente i baggrunden...

Jeg er bestemt ikke den normale bruger. Jeg presser Windows til det yderste, og lidt ekstra. Mest af alt for at se hvordan systemet håndterer ekstreme situationer.
Og der har jeg lagt mærke til denne ekstremt irriterende bug. Det synes jeg godt de kunne bruge en måned eller 2 på at optimere lidt bedre.

Eftersom "fejlen" stadig er der i Windows7, så tvivler jeg på at den er fixet i 8'eren. Men man har lov at håbe...


Illuminati
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2011 17:16:47
Svar/Indlæg:
10398/435
Live stream kl 18. http://www.buildwindows.com/


inside
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2011 18:35:17
Svar/Indlæg:
805/46
#5

Indtil videre alt for meget fokus på touch og tablets :/


inside
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2011 20:31:27
Svar/Indlæg:
805/46
Nå, så blev der da vist lidt nye ting for os desktop brugere 🙂

Den nye Task manager ser i hvert fald meget mere interessant ud. Blandt andet det med, at programmer som kører i baggrunden automatisk bliver suspended så de ikke bruger noget CPU er smart, især til laptops. Men ellers er selve interfacet noget mere enkelt, overskueligt og fået tilføjet en masse ekstra features som er ret (blandt andet HDD performance monitor) sweet.

Fjernelsen af de irriterende pop-up alerts når der skal installeres updates og lignende er også blevet fjernet, og står i stedet på ens lockscreen nede i hjørnet. Mindre larmende - dejligt!

De indbyggende benchmark tools skal nok også blive interessante for os der godt kan lide at teste systemer mod hinanden (I stedet for Windows Experience Index) ❤

Men forstår stadig ikke hvorfor Metro delen skal være så central en del for os desktop brugere også. Det virker utrolig uoverskueligt at man skal derind hver gang man vil starte et program 😕







Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af inside d. 13-09-2011 20:34:42.