Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Nordisk Distribution

Introduktion

Gigabyte blev oprindeligt startet af en lille gruppe ingeniører, der forskede i optimering af bundkort i 1986. Senere voksede det taiwanesiske firma sig større og udvidede sortimentet, men lægger stadig idag hovedvægten på bundkort, hvilket de også er mest kendte for. Udover bundkort tilbyder Gigabyte nu også bla. bærbare, samlede PC'er og grafikkort fra både AMD og nVidia.

Kortet vi skal se på idag er udstyret med den spritnye R670 chip fra ATI(AMD). Denne implementerer blandt andet 55 nm teknologi, der skulle gøre det muligt at sænke strømforbruget og/eller at hæve frekvenserne. Sammen med R670 begyndte ATI også en ny og mere logisk benævnelse af deres kort. Før hed kortene fx XT, PRO, GT og XTX, men disse navne er for 3800 seriens vedkommende udskiftet med nummerering alt efter, hvor hurtigere kortene er. Foreløbigt er der kun kommet HD3850 og HD3870, hvor det sidstnævnte logisk nok er det hurtigste.

Det der skal sikre at netop dette kort bliver en kommerciel succes, er at det er udstyret med en Zalman VF-700ALCU blæser, som i hardwarekredse er kendt for både at være støjsvag og udemærket hvad ydelsen angår, især prisen taget i betragtning. Vi ser i det følgende på om pris og ydelse hænger sammen, og om man får nok for sine penge ifht hvad der er i boksen.