Nyt grafikkort fra HIS med LucidLogix chip

Grafikkort, AMD/ATI d.  15. juli. 2011, skrevet af freak_master 0 Kommentarer.  Vist: 2875 gange.

HIS har fået smidt en LucidLogix Hydra chip ned på deres HD6970 IceQ grafikkort. Det er ikke lang tid siden at vi havde HIS HD6970 IceQ sat i testbænken, og ydelse på dette grafikkort vil være det samme, da det er selv samme chip, selv samme RAM og selv samme køler, forskellen er blot en lille ekstra chip der giver mulighed for at sætte hvilket som helst grafikkort sammen med dette, selv et nVidia grafikkort kan samarbejde med HIS kortet.

Kigger du i vores artikel af HIS HD6970 IceQ, vil du ikke kunne finde dette billede i design/layout afsnittet. Dette er angiveligt den eneste forskel på det grafikkort vi har testet, og det nye med LucidLogix Hydra chippen. Denne giver mulighed for at sætte dette grafikkort sammen med faktisk hvilket som helst andet.

Det chippen egentlig gør, er at dele det billede der skal laves op i to, og dele det mellem grafikkortene, så man får sikkert ikke noget ud af at parre dette HIS grafikkort sammen med et mindre HD6450 for et lille boost. Det samme gælder for nVidia kortene, et GT520 vil næppe gøre meget gavn sammen med dette grafikkort.

Efter dette tænker du sikkert at det må være et grafikkort der kommer til at koste så meget, at det slet ikke vil give mening at få det, og det at kortet har fået navnet "Limited Edition" indgyder en høj pris. Dette er ikke tilfældet. Det normale kort kan fås til 2695kr. dette grafikkort kan fås, i udlandet, til 330 euro hvilket er lige omkring 2500kr. tillægger vi så dansk moms ryger kortet nok op i 2800 - 3000kr. hvilket faktisk ikke er særlig slemt.

Men det er ikke kun LucidLogix chippen er ændret. Pakken er også, og der følger en hel del flere kabler med. Kortet understøtter nemlig eyefinity 5 uden der skal bruges aktive adaptere, så derfor følger der DVI til VGA, HDMI til DVI, mini displayport til displayport, et almindeligt HDMI kabel og en kode til spillet DiRT 3.

Flere informationer kan ikke findes på grafikkortet endnu, men det ser bestemt ud til at være et interessant kort med mange muligheder.

 

Kilde:
http://www.nordichardware.com/news/71-graphics/43645-his-hd-6970-iceq-mix-limited-edition-with-lucidlogix-technology.html