Hurtigere wifi på vej

Netværk d.  03. juli. 2016, skrevet af cmnielsen 1 Kommentarer.  Vist: 3704 gange.

Hurtigere wifi på vej

Wi-Fi Alliance har endelig annonceret et nyt certificeringsprogram for en opdatering til specifikationerne i Wi-Fi 802.11ac. Officielt tilføjes funktioner som MU-MIMO og større kanal bredde til certificerede enheder.

Nogle af de nye funktioner i 802.11ac wave 2 specifikation lyder bekendt, især MU-MIMO, som giver mulighed for at streame data til flere enheder samtidigt. Dette giver en ydelses fordel over for ikke-MU-MIMO enheder, som kun anvender ét data-stream, der skifter mellem brugere meget hurtigt.

MU-MIMO har været tilgængelig i moderne routere og adgangspunkter i et par år, men Wi-Fi Alliance er først nu begyndt at certificere MU-MIMO kompatible enheder. Dette sikrer, at certificerede enheder er helt forenelige med hinanden, efterhånden som Wi-Fi teknologien udvikler sig.

802.11ac Wave 2 giver også understøttelse til bredere kanaler, og stiger fra 80 MHz til 160 MHz, hvilket resulterer i en stigning i teoretisk overførselshastighed fra 433 Mbps til 866 Mbps. Kombineret med understøttelse af fire MU-MIMO streams, kan et enkelt adgangspunkt teoretisk levere flere gigabyte i sekundet.

Det er ikke bare adgangspunkter, der skal være opdateret og certificeret til at støtte disse nye Wi-Fi 802.11ac funktioner. Modtagende enheder, som smartphones og laptops, skal også have en hardwareopdatering for at udnytte de bredere kanaler og MU-MIMO.

I betragtning af at wave 2 certificering er begyndt, kan vi snart forvente at se enheder, der er certificeret. De gamle MU-MIMO adgangspunkter er ikke ubrugelige nu, certificering er undervejs - og de vil stadig kunne samarbejde og vil sandsynligvis være kompatibel med certificerede produkter – men de fleste produkter på markedet i den nærmeste fremtid, vil altså blive sat gennem certificeringsprocessen.

Kilde og billede: techspot.com

Nemlig
 
Superbruger
Tilføjet:
15-07-2016 00:04:37
Svar/Indlæg:
3/0
"[...], kan et enkelt adgangspunkt teoretisk levere flere gigabyte i sekundet."

Der skulle vist have stået gigabit og ikke gigabyte :)