Test: Sigma Designs REALmagic Xcard

Tilbehør d.  07. marts. 2006, skrevet af epi^zepto 3 Kommentarer.  Vist: 14468 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sigma Designs
DK distributør: AV-Connection

Indledning


Sigma Designs er et selskab med hovedsæde i Californien, USA. De lever primært af at producere kvalitetsprodukter indenfor digital media, hvor vi altså snakker om kvalitets decodning af MPEG-4.10 (H.264), VC-1, WMV9, MPEG-4, MPEG-2 and MPEG-1 content.



De har mange forskellige produkter på markedet. De fleste af dem er ikke kendte i Danmark og det er nok heller ikke hver dag at en almindelig PC-bruger vil have behov for disse produkter, men i takt med at hjemmet digitaliseres og HTPC'er bliver mere almindelige vil mange formentlig finde dette produkt ganske nyttigt.





Pakkens indhold


  • Xcard kortet
  • Infrarød fjernbetjening
  • Infrarød modtager
  • Installations CD indeholdende Xmedia Player, driver og manual
  • Quickstart manual
  • Adapterkabel til component
  • Adapterkabel til composit
  • Composit video kabel
  • Audio kabel (minijack til L/R RCA)
  • Audio kabel til lydkort (mini-jack til mini-jack)
  • VGA adapter kabel


    Alt i alt en rigtig god bundle til dette kort. Det er bestemt ikke tilslutningsmuligheder der lige mangler. Derimod ser manualen urimelig tynd ud, men jeg bevæger mig videre til installationen af produktet.
  • BellyWho
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    09-03-2006 19:36:34
    Svar/Indlæg:
    5/0
    Kan kun anbefale det kort, for det er simpelthen det bedste. har kørt med det i et års tid eller lidt til, og der har ikke været noget galt med det overhovedet. Men vil dog tilføje at man skal tage og købe et andet stykke software til kortet, da det køre langt bedre og meget nemmere at navigere i. Softwaren jeg omtaler er TVedia. http://www.8dim.com/





    Cyberguyen
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    11-03-2006 12:14:48
    Svar/Indlæg:
    611/26
    Jeg har haft Xcard i snart 4 år nu, fik det hjem fra usa fra Sigma Designs.
    Det har ihvertfald været at købe i Danmark de sidste 3 år og jeg kan derfor ikke forstå at man laver en test nu og så slet ikke nævner alle de ting som kortet kræver for virkelig at skinne igennem. Det er en OM'er

    Her kommer mit review af X-Card - efterfølgeren til Hollywood+
    Kortets hardware er godt, billedet er godt og ideen er god. Hvis man køber et ekstra kabel til scart så får det endnu et plus. I starten kunne man sket ikke spille andet end rent MPEG4, MPEG2 med kortet. Det understøttede kun DivX 4 + efterfølgende men på det tidspunkt var meget pakket med DivX3 og virkede ikke ☹
    Der kom dog efter mange måneder drivere til at køre de gamle DivX men i software mode og dermed mere CPU krævende. Så var det en lille firma kaldet 8 Dimensions som #1 nævner, begyndte at lave en player som hedder Jove Player. Den kunne som den eneste benytte X-Card og tilførte alle de ting som Windows MCE har idag. Der er efterhånden kommet flere versioner til og nu kaldes det for TVedia. Programmet gjorde det muligt at afspille alle formater (WMA, QuickTime, Matruska) på kortet via software til hardware encoding, men billedet blev stadig meget bedre end tilsvarende løsninger da tv-out er så god på X-Card. Jeg gik fra et Matrox G450 med super tv-out til X-Card og blev ikke skuffet.
    X-Card er et fantastisk kort og der er stadig efter min mening ikke mange løsninger som giver et lige så godt tv-out. og da slet ikke Nvidia eller Ati. Der bliver nævnt at kortet mangler DVI osv. Men der glemmes at der er understøttelse for Component video det samme som mange HDTV jo understøtter.

    Men træerne vokser ikke ind i himlen og der er ikke kommet en ny driver siden december 2003. Fjernbetjeningen er elendig og meget dårlig i respons eller også laver den dobbelttryk. Jeg har prøvet at optimere med Girder, opsætning af com-port osv. uden for meget held. Har dog skiftet til en MCE fjernbetjening som virker perfekt sammen med Girder.
    TVedia kommer dog stadig i nyere og nyere udgaver og der er en helt ny verison på trapperne som der skrives. Tvedia kan også benyttes uden xcard nu til dem som måtte ønske det. Men et bedre alternativ ville måske være Media Portal som er gratis.

    Desværre er tiden ved at rende fra X-Card, der er ikke længere det store behov for et godt tv-out da mange benytte DVI eller VGA porten og ikke har crt tv. Men X-Card er en ukendt konge fra en svunden tid :f



    Huddy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    11-03-2006 14:27:56
    Svar/Indlæg:
    1881/217
    #4

    Mange tak, for kritikken og for det lille review af det :)

    X-Card er ikke helt ung længere, hvilket vores skribent også giver udtryk for.
    Men, det er stadig (som du selv siger) en ukendt konge, fra en svunden tid. Men dette betyder dog ikke, at X-Card ikke har mange af de funktioner som der findes i hel-støbte HTPC´er, hvor man så befries for at ofre en af sine unger på, at få en HTPC i stuen, det kan oven i købet være, at man slet ikke har interesse i en hel HTPC´er - ja, undskyldningerne kan være mange.

    Vores nye HTPC sektion, skal ikke kun indholde hele HTPC´er, men også relateret HTPC produkter, som eks. X-Card.


    Det er så derfor, at Sigma Designs kort faldt i vores søgelys, da der trodsalt stadig er mennesker der har CRT og derfor så ikke muligheden for HDMI/HDCP.

    Artiklen som epi^zepto har skrevet, har da givet mig blod på tanden til at købe et, og anbefale venner og familie, at der trods alt stadig er håb om en fusion mellem deres CRT og PC, uden at skulle indvistere i en ny computer og/el. TFT/Plasma fjernsyn. :)

    Mvh.